Вместо да подаряваш традиционен букет, вижте с какво може да го замените, за да те запомнят за дълго време..

Хубаво е да се получават жестове на внимание, изразени в букети от нежни маргаритки или луксозни рози. Но когато ви се представи един и същ красив и едновременно ядлив букет, повярвайте ми, резултатът винаги е един- човека остава без думи!

Съгласни сме, че даването на подаръци е не по-малко приятно изживяване, отколкото получаванет, така че днес бързаме да ви споделим едно оригинално решение, с което ще изненадате и зарадвате любимия човек така както никога досега. Говорим за необичайни композиции от плодове, зеленчуци и други деликатеси. Малко по-надолу ще откриете и триковете за направата на такива букети.

Букети от плодове

Как да си направите букет от плодове

Първо трябва да изберете компонентите на състава : светли цели плодове и зеленчуци с еднаква форма без черни точки и сплескана отстрани, бисквити, бонбони, канелени пръчици, или всяка друга добавка ще ви хареса.

 

За основата на букета ще бъде необходима широка ваза (кутия, саксия и др.). Топка тесто и дървени шишчета с различна дължина. Като допълнителен декор използвайте гофрирана хартия, фолио, лента и маруля.

На шишките сложете целите плодове или фигури, нарязани с помощта на бисквитени форми. След това шишчета се забучват в леко замразеното тесто, поставено в средата на вазата.

На местата, където са отрязани плодовете поръсете с лимонов сок, за да не загубят свежия си вид . Също парчета могат да бъдат покрити с желатин, карамел, шоколад , и след това да поръсите с кокосови стърготини, пудра захар или други песъчинки

Споделете вдъхновението си с приятелите си, изпратете им тази прекрасна колекция!

Източник: За Жената