Маска за коса с канела и мед , с която ще постигнете абсолютно невероятни резултати

Днес  ще предложим рецептата на фантастична маска за коса с канела и мед , с която ще постигнете абсолютно невероятни резултати.

Двете съставки са изключително полезни, тъй като те са с високо съдържание на основни хранителни вещества. И двете са популярни поради техните лечебни свойства за цялото тяло, както и за косата.

Тази маска хидратира косата и скалпа, предпазва от косопад и пърхот и третира увредените краища на косата.

Очевидно, канелата увеличава циркулацията на кръвта и осигурява блясък и еластичност.

Освен това действа като силен антиоксидант, така че предпазва косата от множество отрицателни влияния, като стрес, ниска температура, ултравиолетова светлина и други подобни.

Тази естествена домашна маска е невероятна, тъй като е подходяща за всички видове коса, особено изтощена и чуплива коса.

Нещо повече, изключително лесно и просто е да се направи. Ето как да я направите:

Съставки:

◾1 чаена лъжичка мед

◾1 чаена лъжичка канела

◾1/2 чаша зехтин

Начин на приготвяне:

В малка тенджера на водна баня, стоплете ½ чаша зехтин. Махнете, преди да стане прекалено горещо и го сипете в купа. След това добавете една чаена лъжичка мед и една чаена лъжичка канела към него и разбъркайте добре.

Как да използвам:

Разделете косата с гребен, за да приложите маската по-лесно. ползвайте тази смес върху скалпа като се започва от задната към предната част, с апликатор четка. Оставете маската да действа в продължение на 15 минути и след това измийте с мек шампоан и ползвайте балсам за коса.

Използвайте тази маска веднъж седмично и ще видите невероятния ефект. А именно, растежът на вашата коса ще се ускори, ще попречи на пърхот и косопад и косата ви ще стане здрава, лъскава, еластична и красива!

Източник: За Жената