Идеален външен вид и перфектно здраве със сода за хляб

Искате винаги да сте красиви и здрави?! Е това е една постижима цел и то само с помощта на сода за хляб.

Сода за хляб

Това е един продукт, който присъства във всеки един дом. Той се използва често в кулинарията, а и за почистване. Другото приложение на содата за хляб е за лечение. Всички сме чували за лечебните и способности, но малко от нас са се възползвали от тях. Е време е да замените много от лекарствата и козметиката с нея, защото тя върши чудеса и в тези две насоки.

Красиви всеки ден със сода бикарбонат

Няма да се бавим повече и ще започнем с представянето на рецепти със сода за хляб, които можете да използвате за разкрасяване.

1. Сода срещу неприятната миризма под мишниците – в малка кутийка смесете 10-20 капки етерично масло (изберете любимото си) и към тях добавете 2 супени лъжици сода. Разбъркайте и с помощта на четчица намажете под мишниците. Този домашен дезодорант ще премахне лошата миризма, а и ще ви предпази от изпотяване.

2. Сода срещу лош дъх– в 1/4 чаена чаша вода разтворете чаена лъжичка сода за хляб. С готовият еликсир се жабурете енергично, без да поглъщате. Този лек ще ви избави от лошият дъх, но е също толкова ефикасен срещу налепи и афти в устната кухина.

3. Сода за дезинфекция на лицето– когато миете лицето си сутрин, върху влажните си ръце сложете щипка сода. Нанесете леко върху лицето, като внимавате с очите. Потъркайте малко и изплакнете обилно с вода. Това измиване ще предаде на кожата сияние и блясък. При редовно прилагане мъртвите клетки ще бъдат отстранени, кожата заздравена и младостта ще се завърне отново.

4. Сода за бели зъби– смесете щипка сода с пастата си за зъби. Измийте ги по обичайният начин и изплакнете много добре устната кухина. Този метод се прилага най-много 2 пъти в седмицата. В противен случай може да ви навреди. Хората с чувствителни венци да не го прилагат.

5. Сода за избелване на кожата на лицето– в малка купичка се смесва щипка сода с 3-4 капки лимонов сок и 3-4 капки зехтин. Трябва да получите гъста кашичка, така че при нужда добавете или малко от белия прах или още няколко капки зехтин и сок от лимон. Домашната паста нанесете върху лицето, където се намират проблемните зони. Изчакайте да действа избелващо 10 минутки и после изплакнете с вода. Може да прилагате метода и на други части на тялото, ефекта е същия.

6. Перфектната коса само с помощта на малко сода – добавете малко сода бикарбонат в шампоана си и натрийте хубаво в скалпа и по дължината. Измийте както обикновено. Използвайте тези смес веднъж седмично, за да заздравите косъма и да предадете нужния блясък и лъскавина на косата си.

7. Сода за гладка кожа – във водата във ваната разтворете чаена половин чаена лъжичка сода. Киснете се във водата 10 минутки и после изплакнете тялото. Добре е при изплакването да не използвате гореща вода, а колкото можете по хладка. Тази вана ще предаде на кожата гладкост и мекота.

8. За гладка, мека и нежна кожа на петите– в леген със топла вода разтворете 3 чаени лъжички сода. Накиснете краката си в нея и постойте докато водата изстине. По време на банята за крака може да масажирате петите. Ежедневното накисване прави кожата на стъпалата нежна и гладка.

9. Сода срещу акне и черни точки – напълнете с вода една малка чашка и в нея потопете памучно тампонче (гледайте да не кае). Мократа част на тампончето се потапя в малко сода. С него се обтриват черните точки и акнето. За да постигнете исканите резултати за трайно време е нужно да използвате метода по 14-15 дена.

10. Сода срещу торбички под очите – в чаена чаша вода разтворете лъжичка сода. Потопете в разтвора памучни тампони, изцедете ги и ги наложете на клепачите. Останете така за 10 минутки, махнете ги и измийте обилно с вода.

Рецепти за здраве със сода

1. Сода при ухапване от насекоми– в малко вода разтворете сода, колкото да се получи кашичка. От кашичката наложете на ухапаната зона. Сърбежът ще изчезне бързо.

2. Лек от „древността“ срещу киселини в стомаха – в студена вода се разтваря чаена лъжичка сода и се изпива. Не се препоръчва да се използва повече от един път дневно. А и ежедневната употреба на този лек не е силно препоръчван.

3. Сода за лечение на гъбички – сипете в леген 1 литър вода. Разтворете в нея супена лъжица сода. С домашният лек, който си приготвихте всеки ден трябва да измивате внимателно всяко засегнато от гъбички място.

4. Сода срещу херпеси– върху херпеса се посипва малко сода 2-3 пъти на ден. Това ще спомогне за бързото му премахване.

5. Сода срещу мускулни болки – след тренировката във фитнеса или при тежък физически труд, често страдаме от мускулна треса. За да се преборим бързо с нея е нужно да изпием чаена чаша вода, в която се разтворена 1/2 чаена лъжичка сода.

6. Сода при цистит– рецептата е аналогична, в чаша вода се разтваря лъжичка сода и се изпива. В случай, че болките и паренето са доста силни може да изпивате по лека на ден. Все пак продължително лечение не е препоръчително. Използвайте илача с мярка.

7. Сода при гадене – в половин чаена чаша вода се разтваря щипка сода. Към тази течност се добавят 5 капки сок от лимон. Еликсира се изпива на веднъж.

8. Сода при разстройство– чаена лъжичка оцет се смес с 1/2 чаена лъжичка сода и илача се изпива.

9. Сода срещу диабет– разтворете лъжичка сода в 250 грама кисело мляко. Изяждайте илача преди да сте закусили.

10. Сода при изгаряния– веднага след инцидента „посолете“ изгорения участък със сода.

11. Сода за облекчаване на болките при артрит– сипете в купа ябълков оцет и напоете с него една филия бял хляб. После поръсете отгоре със сода. Наложете на болезнената зона, като отгоре поставите вестник и накрая увивате с вълнен шал. Престойте с компреса цяла нощ.

12. Сода при екзема – в 700 милилитра вода се разтварят 3 чаени лъжички сода. Течността се използва за баня на засегнатите места. След нея намажете третираните зони със зехтин.

Смеси за здраве със сода

1. Лечение на синузит – в съд сложете по един стрък от билките мента и босилек. Прибавете към тях чаена лъжичка сода и 1/2 чаена лъжичка камфоров спирт. Залейте всичко с 500 милилитра гореща вода. От парата се вдишва по 3 минути на ден.

2. Пневмония – надупчете вестник с игла, намажете го със свинска мас и поръсете отгоре със сода. Наложете върху гърдите, като избягвате зоната на сърцето. Стойте с илача 5 часа.

3. Лечение на простуда – вземете парче плат и го намажете с домашен мед. Отгоре поръсете с синапено брашно и сода. Наложете върху гърдите, като отново пазите сърцето. Добре е да останете цяла нощ с компреса.

4. Лек за отхрачване– смесете по 1 супена лъжица мед и краве масло. Объркайте добре продуктите и добавете към тях супена лъжица сода, отново бъркате. На гладен стомах се иде по супена лъжица (1 път на ден).

5. Облекчаване на болката при шипове– настържете на ренде домашен сапун и после го стопете на котлона. Към течния домашен сапун се прибавя още толкова сода. Лека се разбърква и не намазва върху парче плат, което се налага върху болезнените участъци. За да направите компрес завържете с вълнен шал. За да има трайно облекчаване на болката прилагайте домашното лечение поне 7 дена.

Препоръки и рецепти от читатели

По-долу ви копираме коментари на наши читатели в подкрепа на статията, като те разясняват или допълват нейното съдържание. Ще ви бъдем благодарни, ако и вие се включите. Пишете ни!

Д. А.: Имах гнойна ангина, някъде прочетох за гаргара чаша вода с чаена лъжица сода и го пробвах. Ефекта ме порази след 2 седмици мъки без антибиотик( не съм им привърженичка) за 2 дни оздравях. Буквално виждах как гнойта изтича от сливиците ми след всяка гаргара. Оттогава заболи ли ме гърло просто си правя гаргара и всичко отшумява.
Статията е прекрасна и ще изпробвам някои рецепти.

И още няколко отзива:

1. ГЕНА ПАВЛОВА: Сода против кърлежи –

ухапаха ме два кърлежа в АВСТРИЯ, получих усложнения на кожата и парения по цялото тяло. 10 дни приемах 1/4 ч.л. сода с лъжичка изцеден лимон и вода -3 пъти на ден между храненето. Отмина ми всичко и се чувствам добре.

2. Elena Kapitanova: Измиване на косата със сода за хляб –

Добра статия! Содата смесена с шампоан почиства дълбоко скалпа от гелове,лакове за коса и други подобни продукти, но измива бързо боята,ако косата е боядисана. От собствен опит го знам.

3. Jordanka Malcheva: При измиване на зъбите и при гадене –

по време на пубертета започнах всяка сутрин, после разредих до два пъти седмично със следното – сутрин при миене на лицето на мократа длан изстисквам малко крем „Каро“ и с мокър пръст топя сода, разбърквам върху дланта и намазвам лицето, стои така докато измия зъбите и изплаквам. А при гадене /това ме спаси при бременността/ към изцеден лимонов сок, захар и вода се добавя кафена лъжица сода и след енергично бъркане се пие колкото може по-бързо.

4. Лариса Михайлова: Гледайте проф. Неумивайкин! –

знам, че сода лековита само ако е разтворена в топла вода. Гледайте професор Неумивайкин, той в клиповете си най-добре разяснява за лекуването със сода.

Източник: budnaera