Понито, Което Беше Изпратено На Смърт, А Намери Дом И Любов

Никой не може да каже със сигурност какъв е бил живота на едно малко пони, наречено Тобиас, но белезите по тялото му и тъгата в очите му говорят, че той не познава топлина, доброта и любов от човека.
За щастие, един ден всичко се променило …

Кърк Ханс заедно със семейството си се преместил в малка ферма, за да има повече място за животните, които спасявали. Тъй като има достатъчно земя, семейството решило да започне с коне.

В търсене на по-голям „домашен любимец“, Кърк попада на сайтове, където нежеланите коне се продавали на най-ниската цена, и ако никой не ги купел, бедните животни просто били изпращани за клане.

Кърк бил шокиран. Той дори не подозирал, че такива сайтове съществуват и хората могат да бъдат толкова жестоки към своите любимци.

Човекът споделил своето „откритие“ със съпругата си. Те разгледали сайта и попаднали на малко пони, което изглеждало толкова тъжно, че сърцето ти просто се свива. Ако до края на този ден никой не купи този кон, ще  го заведат в завода за месо.

Двойката незабавно купила Тобиас заедно с неговия по-възрастен приятел.

Животните били много срамежливи. Беше ясно, че те са били третирани с презрение. Особено депресиран беше малкият Тобиас: ушите му бяха притиснати, той не вдигаше глава и през цялото време изгледаше тъжно в земята.

Няколко дни по-късно Тобиас позволи на Кърк да се приближи до него. Мъжът стоеше до него и после започна спокойно да потупва понито на гривата, за да покаже спокойствие и грижа.

Този прост жест силно повлия на Тобиас. Понито се приближи до господаря си и постави глава на рамото му. Прекрасната прегръдка продължи няколко минути. Накрая, понито успя да се отпусне и да се почувства в безопасност.

Източник: Fishki.net