Британски сайт определи българско кафене в Лондон за най-доброто

Британският сайт за Londonist определи българско кафене за „най-доброто в Лондон“.

Кафенето се казва Ezo Bistro и е създадено през 2014 г., от Илиян Кузманов и Ина Янкович. Чаровното кафене, което има и собствена библиотека, се намира на жп гарата в Баркинг.

„Ezo Bistro e сгушено сред магазини за бижута, пиле на жар“, пише Londonist.

Илиян е завършил право в България, учил е история и икономика в Канада. Когато открива кафенето през 2014 г., той се надява, че ще се превърне в място за среща на образовани хора и обмяна на идеи.

„Хората могат да се настанят в удобните столове, да се насладят на вкусна храна или кафе, да си почиват, но и да водят интелектуални разговори“, споделя Илиян пред Londonist още при откриването на чаровното кафене.

Кафенето е рядък пример за пространство на гарата, което да е изпълнено с толкова много душа, кафе, топла супа, книги и… джаз.

Освен с уютна обстановка, в кафенето се продават и картини за благотворителност, които са изложени навсякъде. Интересното е, че те са дело на бездомни художници.

Източник: @EZObistro/facebook

Londonist пише, че заведението е много подходящо за отдих и почивка. Клиентите могат да се запознаят с библиотеката, чийто книги като змия се вият по стените. 

За разлика от стандартните библиотеки, тук не само можеш да пиеш ароматно кафе, но и да се насладиш на хубава музика, допринасяща за пълното удоволствие. В Ezo има жива среда, която все повече започва да липсва в модерните градски заведения.

За всеки читател има по нещо тук – Жул Верн, Оскар Уайлд, богато илюстровани книги и много разкази за приказни и непознати светове.

Източник: Вести