Вижте, защо във всеки дом трябва да има Алое Вера..

Растението Алое Вера още от Древността се прилага широко от народните лечители. Неслучайно днес то присъства в различни води, хранителни добавки, кремове, шампоани, пасти за зъби и други продукти за разкрасяване и хигиена.

Алое Вера е и сред най-полезните домашни растения, така че горещи ви препоръчваме неговото отглеждане. Наред с цветя като Здравец, Бегония, Спатифилум Алоето поглъща микробите и другите замърсители на въздуха, като оставя пространствата освежени.

Препоръчва се да се позиционира в спалнята, за да ви гарантира по-пълноценен и спокоен сън. Най-добре е да го разположите до слънчев прозорец, тъй като растението обича светлина и топлина.

Ползите от Алое Вера обаче не се изчерпват с това. Сокът на растението може да се използва за третиране на херпес на устната. Може да се втрива в кожата и при ухапвания то насекоми, слънчеви изгаряния и други кожни раздразнения заради своя антисептичен ефект. Особено полезен е при ухапване от комар през лятото.

Освен това действа добре при мазна коса и пърхот. Някои интернет блогъри твърдят дори, че сокът от Алое стимулира растежа на косата и се препоръчва много при косопад.

Алое Вера действа хидратиращо, успокояващо и освежаващо, така че може да се използва и в различни домашни маски и мазила против бръчки.

Източник: bgnow.eu