Предлагат 20 000 евро заплата, но няма кандидати! Вижте къде!

Всеки нормален човек си мечтае за добре платена работа по специалността, с гарантиран платен отпуск и авторитет. Такова работно място предлагат в Нова Зеландия от две години насам и досега не се е появил нито един кандидат. Вероятно ще си помислите, че има някаква основателна причина, поради която мястото е нежелано. Всъщност вакантната длъжност е за лекар в малък новозеландски град.

Местният общопрактикуващ лекар Алън Кени си търси асистент. Предлага 240 000 евро годишна заплата, а в допълнение има гарантиран 3 месеца платен годишен отпуск. Вече четири фирми за подбор на персонал се провалят в това търсене. Оказва се, че д-р Кени иска да се оттегли в заслужена почивка, но не може да си позволи, защото няма кой да поеме всичките му 13 600 пациенти. На практика те ще останат без медицинско обслужване. Въпреки, че за тази позиция в Токороа изрично е споменато, че асистентът няма да дава нощни дежурства и ще е свободен през уикенда, кандидати няма. Младите лекари предпочитат да започнат работа в голяма столична клиника или поне в реномирана болница в голям град.

Фактът, че ще работят в провинциално градче ника не ги блазни. Явно голямата заплата, гарантирания годишен отпуск и свободните уикенди не са достатъчни, за да накарат някой лекар да покаже професионализма си и да се отдаде на любимата професия. А може би не са търсили кадри на правилното място? Със сигурност с огласяването в международното пространство на тази позиция, ще се намери някой ентусиазиран специалист, който с цената на всичко ще се справи с провинциалните пациенти.

Източник: Prochetime.com