Загадачния град Аркаим – първата столица на България

Загадъчен град Аркаим – първата столица на България.

Когато се вижда от сателитите изкопаване на Аркаим, американците попитали руснаците какво откриха. Казаха им – старата столица на България.

Преди 35 000 години седем племена се обединяват и създават една огромна империя, наречена Идел-Булгар. Нейната столица е град Аркаим.

За повече от сто години лингвистите, историците и изследователите търсят родината на древна българска култура. Българите се считат за „жив мост“ между източната и западната култура – техният гений се разпростира в много съвременни държави в Азия и Европа.

Когато малките български племена споделяха голяма площ, наречена „Идел-Булгар“. От това име идва името арийски племена, известни в последната история. Арийците са създателите на религията – почитат огъня и оставят зад себе си такива литературни паметници като Риверва и Авеста.

Археоложката Мария Бойче поддържа впечатляваща хипотеза, че родината на древните българи е започнала от азиатски степи и се простира на изток от Волга, която е огромна област. Преди векове арабите наричат ​​Европа с прякора „Бурджан“, което означава „Земя на българите“.

Аркаим е открит едва през 1987 година. Цялата площ на паметника е 20 кв. м. Районът на археологическите разкопки обхваща 8 кв. м. На повърхността има и два концентрични кръга, като земни насипи са действали като стени. Изграден от пръст, камък и дърво. Това е напреднала цивилизация със солидни познания за металургията и широка културна връзка с други народи, простиращи се от Средиземноморието до днешния Казахстан и Средна Азия.

Докато не разгледаха внимателно само 29 сгради. Днес астрономите са запазили мълчание в сложността, местоположението и точността на сградите, като се има предвид, че на това място няма следи от по-ранна цивилизация или култура. Изглежда, че идват от нищото, носейки със себе си знания и умения, които учените никога не са приемали. И тя стана история още по-озадачаваща – древните българи очевидно са напуснали точно преди Аркаим да бъде изгорен, не е намерил нито едно тяло. Независимо дали самите те са изгорили града и защо остава загадка за момента.

Посетителите на този археологически обект казват, че често виждат движещи се светлини в небето, мигат близо до светлинните мъглявини, които се появяват от нищото и други странни и необясними събития. Някои хора започват да се чувстват необяснимо напрежение, регистрирани са значителни промени в сърдечната честота, кръвното налягане и телесната температура. Атмосферната температура в тази зона може да се повиши и да спадне с 5 градуса само за пет минути. Дървета, които са близки до субекта, страдащ от рак и стволовете, са необичайно изкривени, което е ясен знак за геопатогенната зона, която засяга всеки жив организъм.

Аркаим е накарал историците да променят концепцията за бронзовата епоха. Езиковите проучвания повдигат много сериозен въпрос, а именно, че те са готови да признаят, че древният български език е коренът на всички човешки езици.

Интересно е връзката с будизма, която някои изследователи са и техният символ „Mandala“ има същата форма като арката. Тя се нарича вселената на лама.

Друг интересен факт е, че вътрешният кръг на арката е реплика на едно същество от бозайници.

Коментари:

S. G. : Сещам се и за друго, което е сходно, но с малката разлика, че е създавана държава на българите – тоест, волжко-българска държава, която просъществувала под името „Идел-Урал“ за година/две през 30-те години ако правилно помня.. Създадена от българи, населяващи поречието на р. Волга/старото име на Волга е Идел/, които са искали да се наричат българи и да бъдат отделени от руската федерация и не признават измислената дума от русите: татари.
Има книга по този въпрос. Интересни неща са описани в нея.

Венцеслав Неофитов: 1919-20 г., след октомврийската революция са използвали ситуацията, но биват победени от болшевиките и прекръстени на татари, което име е било обидно по това време…..
На това място е трябвало да има язовир,но археолозите са успели да се преборят и да предотвратят унищожаването му, след като са открили гениалността на ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАД АРКАИМ!!!

S. G. : Да, годината е 1919-1920. Иначе, борбата за смяна на името Татарстан продължава, защото доста над половината от така наречените „татари“ не признават това название и предпочитат да се наричат волжки българи. Проблемът касае един политически апарат, който не допуска това… Но… В края на краищата вероятно ще дойде ден, в който това име ще се смени и българите там ще завоюват правото да се наричат така, както се назовават.

Konstantin NedelchevСкелета открит в Аркаин е определен като на жена от племето на Сарматите, които са всъщност част от общността на траките!…
При древните българи чрез такава деформация на черепа енергийно е била подсилвана епифизата, в резултат на което се е отваряло така нар. „трето око“.

Подобна картина се вижда и в Египет.
На главата на принцеса „Аmarna“, дъщеря на владетеля „Ikhnaton“  е останала следа от превръзката, с която е деформиран черепа – използвана е една превръзка от тила и над челото. Може да се различи ширината на превръзката – горе между двете издутини на главата (над челото и на върха на главата), а долу – между издутината на тила (вляво), а другият край се губи в меките части.

Както каза проф. Лихачов, ние българите сме последните оцелели от древните носители на култура и поради това трябва да се направи всичко възможно да бъдем запазени.

Ние ще се запазим дори и без чужда помощ защото нашия най-голям талант е способността ни да се възраждаме. 

Източник: opoznaybulgaria