Новата комбинация, която разкарва мазините от корема – лимон и…

Отслабването е труден процес, протичащ различно при различните хора. Макар че здравословното хранене и тренировките са от основна важност за постигане на целта, много хора се сблъскват със затруднения в изпълнението на тази задача.

Смяната на ежедневните навици не е лесна, особено ако сте водили уседнал начин на живот. Друг проблем е и фактът, че метаболизмът на всеки един човек и работи по свой собствен начин – по-бързо или по-бавно.

Имайки всичко това предвид трябва да кажем, че има много натурални средства, спомагащи отслабването, без да е необходимо да полагаме огромни усилия.

Тази невероятна вода с лимон и ленено семе ви осигурява хранителни вещества и засилва отслабването.
Редовната й консумация не само ще спомогне детоксикацията на организма ви, но и ще укрепи имунната ви система и ще ви предпази от редица заболявания. Освен това тази напитка намалява отделянето на хормоните на глада и е нискокалорично средство за поддържане на организма хидратиран.

Лимоните и отслабването

Лимоновият сок е натурално средство, което често присъства в диетите за отслабване. Благодарение на високото си съдържание на витамин С и важни минерали той укрепва имунната система и подобрява цялостното ни здравословно състояние.

От десетилетия се знае, че лимоните притежават диуретично, антиоксидантно и алкално действие. Ето защо лимоните са полезни не само за отслабването, но и за здравето като цяло. Редовната консумация на лимони се бори срещу възпаленията и предпазва клетките от редица вредни антигени. Причината затова е:

Съдържанието им на антиоксиданти и полифеноли, намаляващи мастните клетки в тялото.
Лимонената киселина, която стимулира отделянето на сокове от жлъчката, отговорни за усвояването и разграждането на мазнините.
Лимоните съдържат диетични фибри подобряващи храносмилането и контролиращи усещането за глад.
Спомагат контролирането на нивото на лошия холестерол и намаляват риска от появата на диабет.

Ползите на лененото семе за отслабването

Все повече хора включват лененото семе в менюто си. Основната причина за това е, че този натурален продукт подобрява храносмилането и спомага отслабването. Въпреки малкия си размер тези семена са ценен източник на хранителни вещества.

Лененото семе съдържа омега-3 мастни киселини, притежаващи противовъзпалително действие и подобряващи работата на сърцето.
28% от теглото заемат диетичните фибри, спомагащи контролирането на нивото на холестерола и подобряващи храносмилането.
Лененото семе съдържа антиоксиданти спомагащи оптималното функциониране на клетките и ограничаващи уврежданията в резултат на оксидативния стрес.
Освен това тези семена съдържат клей, вещество спомагащо регулирането на нивото на кръвната захар.
Ензимите в тези семена улесняват разграждането на мазнините и протеините, предотвратявайки натрупването им.

Как да си приготвите тази вода с лимон и ленено семе за отслабване?

Няма по-добър начин за възползване от полезните качества на тези продукти, ако сте решили да отслабнете, от приготвянето на тази рецепта. Трябва да я пиете всеки ден, ако искате да сте здрави и да постигнете целта си – идеалното тегло.

Съставки

4 чаши вода (1 литър)
2 супени лъжици ленено семе (20 г)
сока на 1 лимон

Начин на приготвяне

Изсипете водата в подходящ съд и я загрейте, докато кипне.
След като заври, добавете лененото семе и намалете котлона.
Оставете сместа да поври 3 – 4 минути и дръпнете съда от огъня.
Покрийте съда и оставете сместа да изстине.
Когато течността се охлади достатъчно, за да може да бъде консумирана, я прецедете и добавете лимоновия сок.

Препоръчваме ви да прочетете и: По-тънка талия с помощта на ябълковата диета

Прием

Пийте по една чаша от тази вода с лимон и ленено семе на гладно.
Разделете останалата вода на 3-4 дози.
Пийте напитката поне 3 пъти седмично.

Опитвали ли сте тази вода? Пригответе си тази рецепта още днес и открийте безбройните й ползи. Съчетайте я с диета с ниско съдържание на мазнини и с упражнения.

Източник: Zajenata