Божествено вкусно и става за минути, а най-важното е, че не се лепи на талията

Ако някога сте опитвали или приготвяли баварски крем , може би все още помните вкуса му. Това истинскокулинарно вълшебство може да се използва като крем за торти, пълнеж за палачинки или просто да се хапва с удоволствие.

Проблемът е, че въпросния деликатес съдържа достатъчно калории , тъй като рецептата предвижда използването на маслена сметана, мляко, яйца … Е, днес ще ви зарадваме с  диетична версия на рецептата за крема . Този баварски крем е позволен дори и на тези, които следят за фигурата си (най-вече режима на Дюкан).

А вкусът е нещо прекрасно!

Съставки:

1,5 чаши прясно мляко

захар на вкус

3 жълтъка

300 мл сметана

4 с.л. вода

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 с.л. желатин

Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта и поставете сместа на слаб огън. Налейте на тънка струйка млякото и загрейте за 10 минути при непрекъснато разбъркване. Не оставяйте да заври! Дръпнете от огъня.

Разбийте нискомаслена заквасена сметана или кисело мляко с екстракта от ванилия.

Накиснете (разтворете) желатина според указанията на опаковката. След това го излейте в млечно-яйчената смес, разбъркайте и оставете да се охлади при стайна температура.

Добавете на вкус разбита сметана или фина извара, отново разбъркайте добре и насипете в сладоледени купички. Сложете в хладилника да се стегне. И възрастни, и деца ще бъдат възхитени от този въздушен и пухкав десерт!

Консистенцията на крайния продукт се определя до голяма степен от количеството желатин . Сложете малко повече, за да се получи консистенция на панна кота и малко по-малко за десерт с консистенция като тази на сладоледа.

Източник: За Жената