10 Супер трика, с които растенията вкъщи ще растат и цъфтят целогодишно!

Тайната на красивата домашна цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре нахранени, в противен случай не чакайте буйна зеленина или добър
цъфтеж.

Твърда „диета“ е когато едно растение има  недостиг на хранителни вещества за дълго време , това обикновено води до заболяване Но как правилно да направите здравословно меню за зелените ви домашни любимци, предвид различните им вкусове?

1) Почти всички растения обичат захар. Разтворете 1 ч. лъжица захар във водата, с която ще поливате растението и вижте само какво ще му се случи

2) Добър ефект дава рициновото масло (1 чаена лъжичка на 1 литър вода)

3) Дървесната пепел е много полезна за растенията (както за хранене, така и за профилактика на заболявания). За да се приготви разтвор на 1 супена лъжичка пепел трябва да се сложи 1 литър  вода  Поливането се прави 1 път на 10 дни.

4) Поливането на растенията може да бъде и с плодова инфузия- слагате корите от портокалите във вода и оставяте за ден да преседи. Това е всичко!
Подхранваща инфузия за напояване е готова!

5) Имунитетът на стайни растения перфектно се подобрява с пръскането на разтвор с аспирин. Една таблетка се разтваря в един литър вода.

6) Разреден сок от алое също е хубав вриант за всички обикновени стайни растения.Трябва да разтворите една чаена лъжичка сок в половин литър вода.

7) Фикусите могат да се напояват веднъж месечно с подсладена вода. Един литър вода седна чаена лъжичка захар. Листата от тези растения могат да бъдат
избърсвани с мляко. Това ще им даде блясък и красота.

8) Инфузията с гъби ще помогне на вашите растения да изглеждат здрави и красиви. Накиснете нарязани ядливи гъби в съотношение 1 към 1.
След един ден, изсипете инфузията, а гъбите отново сложете във вода. За един ден гъбената вода за напояване ще бъде готова.

9) Вземете 1 ампула витамин В12 и разредете в един литър вода. Можете да захранвате растенията вкъщи с този витамин два пъти месечно.

10) Банановата кора, богата на калий, магнезий и фосфор, може да се използва за растителна трансплантация. На върха на корена поставете слой от фино нарязана бананова кора, сложете пръст и засадете растението

Източник: За Жената