10 прости трика за изгаряне на мазнини, без глад и тренировка!

Но съвременният живот и липсата на време често пречат на използването на здравословна храна и редовни физически упражнения.

Лошите навици, стресът, заседналият начин на живот и малката физическа активност провокират развитието на затлъстяване. Това се случва бавно и хората го забелязват предимно късно, когато то не е само няколко килограма.

Разбираме, че нямате много свободно време, което да отделите за отслабване. Ето защо ще оцените тези прости трикове, които не изискват много усилия и време, но ще донесат неочаквани резултати.

Грижете се за себе си и ще бъдете здрави!

Ето защо, ако се интересувате от загуба на тегло без допълнителни усилия, продължавайте да четете. Днес ви предлагаме 10 такива трикове.

1. Намаляване на консумацията на алкохол

Много хора обичат да пият алкохол, защото им помага да се отпуснат и да забравят проблемите на ежедневието.

Но знаехте ли, че алкохолните напитки съдържат много голям брой калории? Ето защо редовното им използване води до наднормено тегло.

Освен това, по време на пиене на алкохол, хората също обичат да ядат мезета, които също са много калорични.

Опитайте се да избягвате алкохол, а резултатът няма да ви остави да чакате дълго. Можете не само да отслабнете, но и да подобрите състоянието на черния дроб, което ще му помогне бързо да се отървете от токсините и мазнините.

Не е нужно да се отказвате от алкохола, но се опитайте да го сведете до минимум.

2. Избягвайте яденето преди лягане.

Един от най-ефективните начини за предотвратяване на натрупването на излишни килограми – не яжте 2-3 часа преди лягане. Попитате защо?

Вярно е, че причините за вечерното хранене вероятно ще бъдат стрес или скука, отколкото действителните хранителни нужди на тялото. Вечерните калории се превръщат в енергия и се съхраняват като мазнини.
Можете лесно да се отървете от 2-3 кг на месец, просто спрете да ядете вечер 2-3 часа преди лягане!

3. Пийте много течности

Всички знаем, че достатъчно количество течности е много важно за тялото. Но малко от нас знаят, че това се отнася и за загуба на тегло.

Адекватната хидратация осигурява активирането на метаболитните процеси, което означава по-високо изгаряне на калории.

В допълнение към намаляването на теглото, вие премахвате мазнините, ускорявате метаболизма и очиствате тялото от натрупаните токсини.

За да сте сигурни, че наистина сте гладни, просто се нуждаете от чаша вода. Често се случва тялото ни да не различава глада от жаждата.
По този начин питейната вода ще помогне за намаляване на глада. За да получите най-добри резултати за отслабване, пийте 8 чаши вода на ден, т.е. от 1,5 до 2 литра.

4. Спете достатъчно

Всеки ден трябва да имате 8 часа спокоен сън. Ако не спите достатъчно, тялото ви ще преживее голям стрес.
Това състояние засяга хормоните, които са отговорни за чувството на глад.
По тази причина трябва да спите достатъчно, за да поддържате тези балансирани хормони. След това няма да почувствате повишен апетит през деня.

5. Интервални физически упражнения

Не, не е нужно да ходите всеки ден в салона. Всичко, което трябва да направите, е да правите кратки интервални упражнения с паузи между тях.
Това ще ускори метаболизма ви и ще помогне при загуба на тегло. Ускореният метаболизъм означава, че тялото изгаря калории по-бързо, което е пряко свързано със загуба на тегло.

Ако решите да опитате интервални тренировки с интензивност, тялото ви ще продължава да гори калории, дори и след като всичко свърши, това също е изненадващо ефективно и дава отлични резултати.

6. Пийте кафе

Когато говорим за кафе, не става въпрос за висококалорично лате с бита сметана. Препоръчваме естествено кафе без добавки.

Кофеинът в кафето стимулира отделянето на мастни киселини в кръвта, като ви дава много енергия за по-дълги физически упражнения. Кофеинът ускорява метаболизма и намалява апетита.

7. Яжте яйца за закуска

Когато ядете протеин в началото на деня, това ще ви помогне да избегнете различни висококалорични закуски през целия ден.

В допълнение към яйцето, можете също да ядете кисело мляко (разбира се, без добавки).

8. Напишете какво ядете на лист хартия

Не вярвате, но също така можете да отслабнете, като напишете списък с храни, които ядете през деня.

В допълнение към калориите можете да разчитате на количеството витамини, минерали и други вещества, които приемате.

Експертите казват, че хората, които следват диетата си, могат лесно да отслабнат и да поддържат теглото си по нормален начин.

9. Повече слънце

На сутринта отворете завесите и оставете слънцето да проникне в дома ви. Сутрешното слънце ви изпълва с енергия.

Доказано е, че тези, които редовно получават дневната си доза слънчева светлина, имат по-нисък индекс на телесна маса (ИТМ).

10. Взимате храна със себе си.

Не купувайте нездравословни закуски по време на работа. Взимайте ядки, семена, плодове и ги яжте, когато се чувствате гладни.

Тези 10 трика ще ви помогнат да отслабнете и тялото ви ще бъде здраво и в добра форма.

Източник: За Жената