1 чаша на ден за 1 седмица: премахва токсините от черния дроб и жлъчката! И е вкусно!

Здравословието на живота стана много популярен напоследък. Хората се отказват от лошите навици, правят тренировки сутрин, хранят се балансирано, използват естествена козметика, но половината от тях не очакват видими резултати. Недостатъците на кожата не изчезват, косата и ноктите са чупливи, нервите са претеглени …

И всичко това, защото тялото ни износва с времето, а след това му е все по-трудно да се възстанови. Това е важен фактор за черния дроб, тъй като той е един вид филтър, който работи неуморно, за да ни предпази от вредните вещества. Но има решение!

За да функционираме черната ни дроб добре и да не презареди, уверете се, че диетата ви съдържа достатъчно витамини. За попълване на нуждите от тях се ядат повече плодове и зеленчуци. Съществуват и помощни напитки, които могат да ви бъдат полезни.

Днес представяме на вашето внимание прочистваща напитка с лимон и мента, която ще помогне на черния ви дроб да работи по-добре. Повярвайте, положителният ефект няма да отнеме много време!

Съставки:

50 грама прясна мента

25 мл лимонов сок

30 мл портокалов сок

1 литър вода

3 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Оставете водата да заври в тенджера.

Добавете листата от мента, намалете огъня и варете в продължение на 5 минути.

Свалете тенджерата от котлона. Водата се оставя да се охлади до стайна температура.

Добавете лимоновия и портокаловия сок.

Подсладете с течен мед и разбъркайте.

Прецедете напитката. Готово!

За да изчистите черния дроб от токсини, е достатъчно да пиете само по 1 чаша на ден. Курсът на лечение – 1 седмица.

Всички компоненти стимулират черния дроб и жлъчния мехур. Също така, тази отвара помага при отравяне, добро въздействие има и върху стомашно-чревния тракт. И най-важното – вкусна е и утолява жаждата!

Източник:  За Жената