Повярвах на моя брат, че нямам други близки, освен него, но…

И на най-големия си враг не пожелавам това, което се случи с мен. Имам съпруга, която обожавам и прекрасна дъщеря. С Мая бяхме много щастливи и често правехме планове за бъдещето. Но както са казали – човек предполага, Бог разполага.

Един ден брат ми Стефан, който от детството ни ме увлича по екстремните спортове, ме убеди да участваме в рафтинг по реката. Мая не беше съгласна, но аз й обещах, че това ще е последното ми лудо преживяване. Ако знаех какво ме очаква, никога не бих поел този риск. По време на рафтинга получих тежко нараняване на главата и загубих съзнание. Стефан ме закарал в болницата, но щом дойдох на себе си, се оказа, че не помня нищо. Бях загубил паметта си. Докато се чудех кой съм, всяка нощ сънувах красива жена и малко момиче. От Стефан знаех, че ми е брат и нямам други близки, освен него. С времето си спомнях отделни епизоди от детството си, но нищо повече.

Образът на непознатата жена и момичето не ми излизаха от ума. Веднъж използвах момента, че брат ми го няма и потърсих съдействие от полицията с надеждата да открия нещо ново за себе си. След няколко дни получих всички данни: къде съм роден, кои са родителите ми, къде съм учил. Но истински шок изпитах, когато разбрах, че съм женен и имам дъщеря. Веднага се прибрах у дома и попитах Стефан защо е скрил истината от мен. Брат ми помълча малко, а после тъжно отговори, че след инцидента съпругата ми ме напуснала, защото смятала, че няма да се възстановя напълно. Двете с дъщеря ми заминали в неизвестна посока, а както по-късно научил, в живота на Мая имало друг мъж. Тогава повярвах на думите на брат си, въпреки че чувството на безпокойство не ме напускаше. Дълбоко в себе си бях решен да открия семейството си.

Мислех си, че ако жена ми не иска да се съберем отново, поне ще мога с дъщеря си да поддържам връзка. За да издиря близките си, наех частен детектив. Изминаха няколко месеца, докато получа новини. Когато най-накрая застанах пред новия дом на съпругата си, сърцето ми щеше да се пръсне от вълнение. Вратата отвори млада жена, която си приличаше като две капки вода с онази, която постоянно виждах в съня си. Бях убеден, че това е Мая. Но щом тя ме съзря, буквално замръзна на място. После се разплака с глас. Един час след това вече знаех цялата гнусна истина. Оказа се, че съпругата ми е получила съобщение от моя телефон, че я напускам заради друга жена и й давам една седмица срок да изпразни жилището ми. Няколко пъти брат ми й предлагал да станат любовници, но всеки път срещал твърдия й отказ. Побеснях! Вдигнах луд скандал на Стефан, в който той сериозно пострада. Обяснението му беше, че отдавна е бил влюбен в Мая и мечтаел да ни раздели. Затова измислил и този коварен план. Оттогава не съм го виждал и не знам нищо за него. Със съпругата ми се събрахме отново и сега сме по-щастливи от всякога.

Източник: lichna-drama