Хитър начин, да отворите бутилка вино само със запалка! (ВИДЕО)

Вестник „Метро“ пусна клипче, в което потребител от мрежата показва как по много лесен начин да отворим бутилка вино без тирбушон – със запалка, предаде БТА.

На всеки му се е случвало да се озове в ситуация да има хубаво вино, но да няма с какво да извади тапата. Полезните съвети в тези случаи не са безопасни. Като например да се свали обувката, да се сложи на стената, а шишето да се блъска в подметката. Опитите при тази ситуация често завършват с порязване.

Потребителят с псевдоним Хакер 007 ни предлага много по-просто решение. Първо трябва да премахнем обвивката в горния край на шишето, закриващо тапата. След това даваме на запалката по-дълъг пламък и с него нагряваме въздуха, който се е образувал между долния край на корковата тапа и горния слой на виното.

Пространството е от порядъка на сантиметър, сантиметър и половина. При нагряване на гърлото на шишето в тази зона въздухът се разширява и той избутва по най-безопасния начин тапата от бутилката. Самото вино не се нагрява, но трябва да внимаваме да не пипаме гърлото на шишето, преди то да е изстинало.

Източник: 24 часа