Правилата за успех на Джон Рокфелер

Днес името Рокфелер е нарицателно за голямо богатство. И с право. Джон Рокфелер (1839 – 1937 г.) е американски предприемач, осъществил революция в петролната индустрия. Бизнесът му го превръща в един от най-заможните хора в света. Първоначално се занимава с търговия със земеделски продукти, но печалбите му от нея са нищо в сравнение с това, което му носи нефтът. В края на XIX век Рокфелер контролира една трета от нефтеното производство в САЩ. Той е бил и известен филантроп – дарил е над 500 млн.долара за благородни каузи. Ето какви са неговите 12 правила за успех в бизнеса:

1. Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.

2. Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

3. Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да почнеш бизнес веднага.

4. Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.

5. Мисли как да изкараш минимум 50 000 долара на месец. Може и повече, но не и по-малко.

6. Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.

7. Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с победители и оптимисти.

8. Бедността идва, ако бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания защо точно сега не можеш да вървиш към своята цел.

9. Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

10. Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че мечтите ти се сбъдват. Човек започва да умира, когато престане да мечтае.

11. Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но само на хора, но които ти искаш да помогнеш. Давай 10% от приходите си за благотворителност.

12. Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите пари.

източник: expert.bg чрез petel.bg