Помнете, че най-прекрасните неща в живота са безплатни

Днес в един магазин ми предлагат арома свещ, която веднага вдигала хормоните на щастието. Само дето продавачката не знае, че аз си имам най-вдигащия щастието аромат у дома и всеки път, когато навирам нос в косата на малкото си момиченце, си го вземам напълно безплатно…

Най-прекрасните неща в живота са безплатни! Защо ли? Защото няма как да им сложим цена; безплатните неща са безценни.

Докосване. Присъствие. Целувка. Любов. Слънце. Въздух. Живот.

Не карам скъпа кола. Живея в малък апартамент. Рядко ходя на почивка. Но съм истинска щастливка! Защото имам прекрасно семейство, защото съм влюбена, защото осъществявам мечтите си със страст, защото всяка сутрин се будя с усмивка, защото денят ми е пълен с богатството на изживените мигове…

Моят мъж ми предложи да се омъжа за него не с пръстен с диаманти, а с пръстен от мидички, който той направи специално за мен на морския бряг. И се венчахме точно там, под звездите, напълно безплатно. И не заменям този пръстен дори за килограм злато! Защото в живота има златни моменти, които могат да бъдат по–ценни от златните кюлчета.

Усмивка. Дума. Дъх. Приятелство. Майка. Ръка.

Най-пазената ми тайна за красота не са някакви специални процедури или мазила. Чувствам се красива, защото всяка вечер се оглеждам във влюбени любими очи.

Най–скъпото ядене, което някога са ми сервирали, не е било в някой изискан ресторант с гурме кухня. Най–скъпата храна, която съм вкусвала, е била храната, която любими ръце са сготвили специално за мен с любов.

Най–незабравимото място, на което съм спала, не е някой луксозен хотел, а една болнична стая в родилния дом, в която прекарах първата нощ, след като родих малкото си бебе.

Най–богата съм се чувствала не през онези месеци, в които заплатата ми е увеличавала размерите си значително. Най–богата съм се чувствала, когато съм се сгушвала в прегръдките на мама, забравяйки за целия свят; когато съм раздавала от себе си без остатък, помагайки на приятел или непознат; когато съм танцувала; когато съм се къпала в морето, огряно от звезди; когато съм люлеела в скута си своето новородено момиченце, гледайки танца на снежинките през прозореца; когато съм сбъдвала съкровена мечта…

Добре изживеният ден е богатство, което се определя не според големината на портфейла, а според големината на сърцето.

Сега се усмихнете, защото сте много богати. Вие притежавате най–голямото богатство на света – днешния ден, и сърце, с което да го изживеете!

Източник: gnezdoto.net