Свали високото кръвно за секунди с тези 2 натурални рецепти

Високо кръвно налягане често се среща при по-възрастните хора и е резултат от вредни навици или водене на нездравословен начин на живот – стрес, наднормено тегло, прекомерна консумация на алкохол и прекаляване със солта.

Въпреки че можем да предотвратим този проблем, винаги съществува риск от появата му. Един от начините да се справите с високото кръвно налягане е с помощта на натурални средства, пише zdraveikrasota, цитиран от Zdrave.to.

Най-често срещаните симптоми на хипертония са:

Гадене и повръщане

Виене на свят

Зачервяване на лицето

Бледо лице

Болка в гърдите

Главоболие

Трябва да следите кръвното си налягане, ако имате съмнения. С помощта на апарат за кръвно налягане можете да правите необходимите ви точни измервания.

Апаратите за кръвно налагане измерват систоличното (артериално кръвно налягане) и диастоличното налягане (измерващо налягането на кръвта докато сърцето си почива между ударите).

Трябва да посетите лекаря си, с когото да обсъдите нивото на кръвното си налягане, за да ви бъде предписана най-подходящата за състоянието ви терапия.

1.Чесън

Чесънът може да понижи кръвното налягане с 8%. Притежава антиоксидантно действие, подобряващо състоянието на кожата и на нервната система. Чесънът се използва като съставка в редица рецепти за домашни лечебни средства.

  • Трябва да изяждате по една скилидка чесън дневно като терапевтично средство при хипертония . Така че е добре да си приготвите бурканче с обелени скилидки чесън в хладилника.
  • Вместо да глътнете или да сдъвчете скилидката чесън можете да я накиснете в чаша с вода за една нощ.
  • Можете да смесите водата с лимонов сок и да я пиете на гладно. Така ще стабилизирате рН нивото на стомаха си и ще спомогнете храносмилането си.

2.Магданоз и лимон

Пасирайте целия лимон заедно с магданоза в блендер и приемайте сместа на гладно. Това средство ще ви предпази от появата на високо кръвно налягане, тъй като и двете му съставки са с диуретично действие. Те спомагат изхвърлянето на задържаните течности водещи до появата на високо кръвно налягане.

  • Друг вариант е да пиете лимонов сок с топла вода сутрин на гладно.

Източник: Petel