Нов хит! Отглеждайте краставици в бутилка

Още през февруари у градинарите започва да се появява непреодолимо желание да започват да отглеждат всички видове плодове, зеленчуци или подправки. Гориво в огъня добавя най-близкия магазин за семена и торове…

За тези, които лятната къща на село е само сън,  мини-градината на балкона е някакъв вид утеха.

Как да отгледаме корнишони в бутилка

За да растат корнишони на балкона, трябват ви пластмасови бутилки от 5 литра-Могат да бъдат засадени две до пет растения, докато 2L са подходящи само за едно.

Ще ви трябва

празни пластмасови бутилки

почва микс “За зеленчукови култури”

Семена корнишони

фолио ролка

Приготвяне

Когато завърши трети лист от зародиш, трябва да бъде подрязано растението. Втори добив се прави по-късно на 5-ти или 6-ти лист, третият – 2 все още нов лист.

Трябва да се отбележи, че тези краставици ще отговарят за засаждане на открито място, заедно с бутилката (макар и без фолиото). Така се пести вода при поливане, както и за предпазване от плевели.

Изрежете горната третина на бутилката в долната направи няколко дупки в случай, че прекалявате с поливането.

Увийте от външната страна получената саксия с фолиото: то ще служи като един вид защита от ултравиолетовите лъчи.
Напълнете саксията с почва, оставяйки на няколко сантиметра от горния ръб.

Семената трябва да се обеззаразяват във воден разтвор на калиев перманганат (1: 1000) или растежни стимулатори, които също унищожават вредната микрофлора, съдържаща се в семената.

След лечение, семената трябва да бъдат опаковани с хартиена кърпа и се накисват във вода. Покриват се с фолио, на което се правят няколко дупчици с клечка за зъби. След 2-3 дни трябва да има бели корени от краставици, сега те могат да бъдат засадени в подготвената почва.
След поставяне на кълновете в почвата, покриват се с горната част изрезката от бутилка. По този начин ще се гарантира защитата на оранжерийни растения.

Покълналите семена могат да бъдат засадени в гърлото на бутилката, както е показано на снимката. Долната част на контейнера се използва като опора, която е пълна с вода. Можете да получите система за индивидуално поливане.

Много скоро ще бъде доволни от хрупкави домашни корнишони направо от собстоливвената си градина или балкон! Ако ви харесва тази идея, споделете новият метод на отглеждане на краставици с приятелите си!

Източник: За Жената