Витамините, които всяка жена след 50 трябва да приема

За експертите е токоферол ацетат или мастноразтворими витамини, а за теб и мен е познат като витамин Е . От ранно детство ние знаем, че трябва да ядем много храни, съдържащи този витамин! Но защо никой не ни е казал, че витамините могат да се използват и външно?

Лицето е визитната картичка на всяка жена. Искаме да останем млади. Може би с годините няма как да се борим, но си струва да опитаме поне. Витамин Е ще се превърне в надеждна подкрепа . В допълнение към яденето на продукти, които го съдържат, трябва да нанесете вискозна течност на лицето си. Какъв е ефекта? Има няколко и то какви само!

1 капсула – 9 варианта за вас

Изглажда бръчките . Първите линии се появяват на челото, близо до очите и устата поради изсъхването на кожата. Витамин Е се свързва с кожата ви и не позволява това да се случи

Предпазва от ултравиолетови лъчи . Покривайки лицето с невидима защита,  предпазва от вредното въздействие на слънчевата светлина и гарантира по-добро асимилиране на витамин А.

Премахва подпухналостта и овлажнява кожата

Намалява акнето . Известно е антибактериалното му действие. Малките пъпки, акнето и възпаленията не просто изчезват, но също така се появяват по-рядко, те стават по-маломащабни.

Бори се с белези . Разбира се, става дума за незначителни дефекти. Ако имате малки белези на лицето си, прилагайте витамин Е без добавки на лицето си в продължение на 30 минути дневно. Ефектът е забележим за един месец.

Елиминира тъмните кръгове под очите. Само няколко формули могат да се прилагат върху кожата около очите. Витамин Е е сред тях. Нанасяйте два пъти или дори три пъти на ден с масажни движения и изчакайте, докато попие

Лекува изгаряния . Избършете лицето с памучен тампон, навлажнен с витамин Е. Резултатът се забелязва след първото приложение, но това не значи, че трябва да го спирате

Овлажнява кожата на устните .

А това вече е истински проблем за мнозина. Разбъркайте капсула от витамин Е и няколко капки мед. Нанесете върху устните за 40 минути. Повторете два пъти дневно – една седмица  ви трябва и от сухата кожа и следа няма да има.

Подобрява еластичността . Витаминът активно стимулира растежа на еластичните влакна и гарантира забележим повдигащ ефект след второто приложение.

Маски за лице с витамин Е

Смесете за 1 ч. л. настърган морков, настъргана ябълка, а също и извара. Добавете капсула от витамин Е. Внимателно нанесете сместа върху предварително почистената кожа на лицето, както и деколтето за 20 минути.

Комбинирайте каша от половин банан и 2 капсули витамин Е. Измийте и нанесете върху лицето за 25 минути

Смесете жълтък, витаминната капсула Е, 1 чаена лъжичка гел от алое вера и няколко капки мед. Нанесете върху чистата кожа за 20 минути. Измийте. Нанесете малко кокосово масло и и изчакайте да се абсорбира.

Добавете 1 капсула витамин Е в 20 мл топло мляко, течен мед и яйчен жълтък. Нанесете върху почистено лице за 25 минути, след което измийте.

В 20 мл зехтин добавете 1 ч.л. какао на прах и капсула от витамин Е. Нанесете сместа върху кожата на лицето. Оставете го за 15 минути, изплакнете.

Направете двоен ефект : от една страна продуктите с витамин Е (авокадо, риба, ядки, спанак, аспержи, броколи, домати), от друга третирайте външно. Ще нанесете силен удар върху бръчките, възрастовите петна и възрастта като цяло.

Казват, че дамите след 50 жени все по-рядко и по-рядко се гледат в огледалото: те не искат да видят промени, които не могат да бъдат преодолени. А сега резултатът ще бъде толкова добър, че вече няма да можете да спрете да се гледате. Кажете на приятелите си, споделете в социалните мрежи и просто станете по-млади.

 

Източник: За Жената