Каква кола ще ти подхожда според зодията

В днешно време автомобилът на градския човек е като негов втори дом – това важи колкото за господата, толкова и за дамите, ще се съгласите. И всеки зодиакален знак по различен начин се свързва с мобилната си „къща“, употребява я, избира тя.

За Овена идеалната кола е бързата, спортната, за предпочитане кабриолет. Той обича високите скорости, спонтанните приключения, непланираните пътувания. Не търпи критиките на Девите, затова и не ги търси за спътници. Овенският избор за цвят, както се досещате, е нещо ярко, динамично и страстно, а именно – червено.

Телците биха избрали стабилна, сигурна кола, която върши работа, а не е само за украшениe. Едно комби или миниван биха побрали семейството и приятелите на път за любимия пикник сред природата. Те са придирчиви към колите си и не търпят някой да замърсява купето. Като шофьори са инати и трудно ще се съгласят с теб, че са объркали посоката, дори и да си прав. Карат бавно и спокойно, без да си пилят нервите.

Близнаците биха харесали малка, маневрена и бърза кола с цяла плеяда от джаджи вътре, които да го забавляват, докато шофира. Обичат дълги пътешествия, по време на които да се отдадат на мисли, идеи и мечти. Определено не биха се радвали особено на компанията на някой типичен Скорпион, защото той е твърде мълчалив за вкуса им. Близнаците обичат да разговарят, докато се движат.

Раците са привлечени от стабилни, сигурни и удобни коли със заоблени форми. Колата на този воден знак прилича на защитен пашкул, който се премества от точка А до точка Б. Най-много обича да пътува със семейството, с което са неразделни. Раците като цяло са спокойни шофьори, но в определени ситуации могат да бъдат твърде раздразнителни на пътя и тогава не можете да ги познаете.

Колата на Лъва трябва да изглежда по-добре от него самия. Държи да бъде забелязана и да предизвика възхищение. Любимият маршрут на този царствен знак е от къщи до поредното парти със знаменитости, за което никой друг няма покана. Ако престане да се любува на себе си в огледалото, когато трябва да гледа пътя, ще си спести доста главоболия.

Прецизните Деви обичат чисти, спретнати и изтънчени коли, на които лесно им се сваля гюрукът. Голяма драма ще настане, ако приятелката им Водолей току-що е приключила с курса по танци и е забравил да си вземе душ, преди да се настани на седалката до тях. Любимият маршрут на старателните Деви е този до работното място. Те държат винаги да пристигат на време и внимателно изчисляват от къде и кога да минат.

Естетическата наслада води Везните и в избора им на кола. За тях шофирането често е възможност да избягат от напрегнатото ежедневие и да се оттеглят от света. В такива моменти последното, което им трябва, е някой шумен Овен за компания. Най-дразнещи са Везните шофьори, когато насред пътя се чудят по кой път да поемат.

Колата на Скорпионите е черна, ненабиваща се на очи, но елегантна. Те са изключително интуитивни шофьори, които като на магия избягват задръстванията. Но да не си на  пътя им, когато са в лошо настроение – ще ти скъсат нервите. Любимото им пътуване е до мистични и непознати места.

Стрелецът най-често си мечтае за каравана в ярки цветове – тя буквално е неговата подвижна къща. Свободолюбивият му дух има нужда да обикаля света, без да го е грижа къде ще го завари нощта. Природните красоти и уникалните пейзажи могат да го задвижат и за най-дългото пътешествие.

Козирозите избират практично возило, с което обаче можеш да бъдеш и изследовател, а именно джип – той ще се справи с всякакъв терен и климатични условия. Увличат се по офроуд пътувания. Малко шофьори са по-твърдоглави от тях на пътя. Затова пък Козирогът познава своята кола и знае как да отстранява досадни повреди и дребни аварии в движение и с лекота.

Водолеите ще ги разпознаем по щурата и откачена колица, с която джиткат насам-натам. Например „сапунерка“ отвън, но „космически кораб“ отвътре с всичките му там хай-тек подробности. Случва им се да забравят да напълнят резервоара с гориво просто защото толкова силно са се отнесли в мисли за крайната дестинация или за нещо друго. Пътуват с радост там, където никога не са били. И обичат да шофират.

Рибите залагат на стилните коли, а нерядко с техния автомобил ги свързва и емоционален трепет – може би само водните им събратя Раците също биха дали име на колата си. Обожават магическите гледки и с радост пътуват до древни светилища. Тяхната разсеяност може да се окаже най-лошият им враг по време на пътуване.

Източник: edna