Интересно проучване! Вижте какво казва начинът на сядане за нас!

Психолозите, които изучават езика на тялото, твърдят, че начинът, по който човек сяда, говори за намеренията му. Идеята е, че ние несъзнателно подсказваме какво ни вълнува и какво се стремим.

Поза А

Понякога хората, които обичат да седят по този начин, си мислят, че ако заровят главата в пясъка, проблемите ще ги подминат или че ще се решат от само себе си.

С тях е лесно да се общува, те не са скучни, лесно намират честотите на останалите и никога не са ангажирани само с едно-единствено събитие през седмицата.

Тези хора са много креативни, очарователни и малко детински настроени към света. Първо говорят, а после мислят.

Поза В

Тези хора са мечтатели. Имат голямо въображение и мечтаят смело. За тях другите казват, че са душата на компанията.

Никога няма да скучаете с тях, постоянно бълват нови и вълнуващи идеи. Искат да пътуват и лесно се сприятеляват. Нетърпеливо чакат понеделник или новата година, за да отворят нова страница в живота си. Впускат се в нови начинания без много да му мислят.

Бързо могат да променят външния си вид, партньора си, работата, града, дори и държавата, в която живеят – всичко това е напълно нормално за тях.

Поза C

Тези хора знаят какво е комфорт. Със сигурност няма да прекарат уикенда си в мола или в някой бюти салон, но пък ще отделят достатъчно време, за да изберат нов парфюм или козметика. Отношението им към дрехите е прекалено сложно, тъй като са много капризни.

Не са от най-подредените хора, но за тях не е важно всичко в къщата да е под конец – стига безпроблемно да си намират ключовете, това им стига. Основната им слабост е, че не могат да се фокусират върху нищо за дълго време.

Поза D

Така сядат хората, които не обичат да закъсняват и очакват същото от околните. Те са умни, интелигентни, чувствителни и вярват, че разклатеният мир е по-добър от добрата кавга. Чувстват се некомфортно, ако някой сподели чувствата си на обществено място, независимо дали е страстна целувка или спор на съседната маса.

Тази поза има няколко вариации. Ако цялото стъпало е на земята, това означава, че този човек е отворен, директен и малко безочлив и прекалено спретнат.

Ако само петата е допряна до земята, това означава, че този човек е в постоянна готовност да се опълчи на всеки. За него светът е враждебен и неговият дом е неговата крепост.

Поза E

Тя е присъща за хора, които никога не прибързват. Когато се оженят, не бързат да имат деца. Склонни са да завършат висше образование и да гонят кариерата, но не и преди да са наваксали с пътувания по света и други младежки мечти. Те са постоянни в нещата, които правят, често инатливи, когато стане дума за постигане на цели.

Амбициите са водещи за тях, а външният им вид е нещо, с което не правят компромиси. Въпреки това не изпитват известна несигурност в себе си, което ги кара да приемат критиките от другите на нож.

Източник: mila