Домашен крем на Баба, който помага за кожата и ви подмладява с години

Баба ми цял живот се маже със сода и наистина никой никога не успяваше да й даде годините, дори и сега на тази преклонна възраст изглежда зашеметяващо.

Възможно е в кухненския Ви шкаф да има истинско съкровище и вие да не знаете . Този продукт може да замени скрабите, тониците, мицеларната вода и всякакъв вид маски – просто трябва да го смесите с други налични и натурални продукти .

Ефектът на  содовите маски е невероятен: кожата става гладка и свежа, като след пилинг в салон. В допълнение към мощните почистващи свойства , содата е добра в това, че стяга контура на лицето и изглажда фините бръчки на 35 -годишна възраст . Така нареченият анти ейдж ефект, само без плащане на безумни суми за марката. Затова, ако нямате у дома бягайте до най- близкия магазин да си купите.

Употребата на сода за кожата е безспорна и въпреки факта, че не съдържа витамини, а само минерали като натрий . Въпреки това, содата отдавна е призната като мярка за здраве и подмладяване. В древен Египет содата се наричала „пепелта на божествения огън“ заради своите уникални почистващи свойства.

Основно измива всички видове замърсявания : прах, мазнини и остатъци от грим. Това до голяма степен се дължи на ронливата текстура, която работи като скраб.

Избелва кожата.  С помощта на сода можете да се отървете от лунички, възрастови петна или нежелан тен.

Содата е мощен абсорбент . Привлича токсините и свободните радикали от горните слоеве на кожата, които обикновеният сапун или мицеларната вода не могат да направят .

Измиването със сода премахва дразненето, за разлика от другите видове пилинг. То има също така дезинфектиращ ефект , бори се срещу гъбичките и бактериите и затова е много ефективен в борбата с акне .

Омекотява кожата и отваря порите, идеално ги подготвя за подхранващи и хидратиращи продукти.

Прочистването на содата има свои нюанси. Например, натрият реагира почти незабавно с кожата , така че всяка маска ще има изчерпателен ефект след 10 минути.  Содата е с бързо действие

Важно е да се има предвид, че твърде чувствителна, изтънена и в същото време суха кожа може да страда от такава активна съставка. Курсът на използване на домашни маски не е ограничен, но е препоръчително да не се злоупотребява с процедурата: веднъж на всеки 5-7 дни ще бъде достатъчно. И задължително овлажняване веднага след прилагането! Единственото изключение могат да бъдат специални овлажняващи маски , рецептите на които ще споделим с вас.

 

За да се постигне ефектът на пилинг, има няколко доказани рецепти. За дълбоко почистване и борба срещу черни петна и обриви използвайте сода, смесена с пероксид. Сместа леко разтривайте на лицето, след което измийте маската с топла вода.

За по-мек ефект, използвайте чаена лъжичка сода и около същото количество гел за измиване или пяна за лице. Маската на базата на портокалов сок ще ви помогне бързо да се отървете от възрастовите петна и от протеините – да затегнете контура на лицето.

Нуждае се от мазна основа. На 2 супени лъжици сода за печене се нуждае от 1 супена лъжица маслиново масло, но ако имате възможност може да използвате зряло авокадо, има възможност да съчетаете всички съставки наведнъж (изобилие от „живи“ витамини, минерали и киселини ще се погрижат за кожата ви в пълен комплекс ). В този случай е достатъчна една лъжица от сместа

Овесени ядки се смесват със сода в съотношение 1: 1 и се изливат с равно количество кисело мляко или сметана. Осигурява се леко почистване, омекотяване и подхранване след такава маска.

В допълнение към дълбоко овлажняващите маски (които също са подходящи), препоръчваме да опитате освежаваща рецепта за маска със сода и краставица.

Ще ви е необходимо:

половин краставица

1 ч.Л. сода

0,5 ч. Л. ябълков оцет

1 ч. Л. овесена каша

1 ч. Л. мед

1 яйчен белтък

Смесете всички съставки в блендер и нанесете маска за 15 минути. В този случай съдържанието на сода е ниско, така че можете да я задържите по-дълго. Активните хранителни вещества,съдържащи се в меда, краставиците и овесените ядки, могат да проникнат дълбоко в почистената кожа. Нанесете маската внимателно с масажиращи движения и изплакнете с топла вода.

По-рано вече говорихме за невероятния омекотяващ ефект на содата за ръцете. Използвайки маска за ръце веднъж седмично, можете да ги поддържате гладки след 40 и дори 50 години. Избеляващият ефект играе голяма роля: бялата кожа и ноктите никога не излизат от мода.

Содните маски ще заместят ходенията ви до козметик, но след такъв домашен пилинг препоръчваме да използвате интензивни овлажнители . Те ще предотвратят прекомерното изсушаване и ще бъдат по-ефективни в подхранващите тъкани: отворените пори дишат по-добре и поглъщат ценни компоненти. Ако ви харесва нашата статия, споделете с приятелите си!

Източник: За Жената