Изпитаните методи за премахване на антибиотиците от месото!

Качеството на месото намалява всяка година, а отиването в магазина се превръща в епично намиране на здравословни и естествени продукти. Но, за съжаление, има все по-малко и по-малко добросъвестни производители и много често различни вредни вещества се добавят към месото, което хапваме

Това наистина носи големи щети на нашето тяло и е необходимо да се търсят начини за тяхното премахване. Днес ще ви разкажем за опасностите от антибиотиците и как да намалите количеството им в месото . Всичко е съвсем просто и ще бъде достъпно за всички.

Какви са опасните антибиотици в месото?

Най-често те предизвикват сериозни алергични реакции, главно при деца. Също така, антибиотиците водят до пристрастяване, защото спадат към лекарствата. С други думи, не дай си боже да се разболеете, вече не можете да се излекувате с тях, защото тялото ви е свикнало с тях и е станало резистентно. Дори тяхното често използване води до заболявания като дисбактериоза, дисбаланс на естествената флора и намален имунитет.

На първо място по съдържание на антибиотици е пуйката, следвано от пилето, свинското, а най-чисто е говеждото и агнешкото месо. Също така е важно да не забравяме, че предпочитанието се дава на младото месо, тоест телетата и агнетата.

Как да неутрализираме антибиотиците в месото?

За да бъде месото безопасно за консумация, е достатъчно да следвате тези прости правила:

Опитайте се да го купите от надеждни доставчици и частни производители. Там е много по-малко вероятно да използват антибиотици при отглеждане на добитъка.

Не забравяйте да накиснете месото преди готвене. При високо температури се разграждат вредните вещества. И ако добавите сол, оцет, лимонов сок или сода, ефектът ще се увеличи значително. Препоръчително е да се накисва продуктът за няколко часа, като минималната продължителност на тази процедура трябва да бъде 15 минути.

Гответе месото малко по-дълго . Топлинната обработка също допринася за активното унищожаване на токсините. Статистиката показва, че варенето или педченето в продължение на 3 часа намалява съдържанието на антибиотици с 90%. В този случай 70% от вредните вещества влизат в бульона, така че трябва да бъдат изхвърлен

Ако не сте фен на вареното месо, можете да използвате фурната . Антибиотиците започват да се разграждат при температура над 130 ° С.
Когато разфасовате месото, кожата и опашката трябва да бъдат отстранени . Най-често там се натрупват вредните вещества.

Използвайте за рязане различни дъски . Кръвта от сурово месо не трябва да попада върху вече приготвени храни.
Също така е важно правилно да се запази месото . За да направите това, изберете отделен рафт във фризера, за предпочитане на дъното. Замразяването на месото намалява съдържанието на антибиотици с 20-25%.

Никога не купувайте продукти с прекалено дълъг срок на годност : те съдържат много вредни вещества и токсини, които удължават живота им.

Антибиотиците са особено вредни за децата : тялото им не е достатъчно силно, за да се бори с токсините. Следващият път, когато изберете храни, обръщайте внимание на това, което купувате и как го готвите. Това ще ви позволи да поддържате здравето на близките си добро. Не забравяйте да споделяте информация с приятели, така че и те да са напълно подготвени!

Източник: Zajenata