Защо винаги Българите са виновни?

Знаете ли кой се срамува най-много от българите? Правилно, самите българи. Ние сме толкова интересни същества, че първо ще се хвърлим кал по гърба, защото отново се излагаме пред чужденците. Следващите редове се родиха съвсем спонтанно, след като последният наследник реши да се изкаже против собствените си граждани, така че да е първи, а освен това, бързал първо да претърпи панталони и да постави нещо средно между контузия на сърцето и последното махленско гадже с цъкащ език като виновна преди първата брачна нощ.

Благодарим за просветлението, а българите в чужбина са със статута „Задника на Георги Парцалев“, защото всички останали се оправят, че башът до нас е опрял. Но нека започнем всичко отначало …

Преди няколко години попаднахме на интересно написан материал относно родните туристи, които плащат символични суми, за да отидат на „All Inclusive“ курорт с гарантирана безплатна консумация до припадък – понякога хранителен, друг път алкохолен. Отново лирически герои бяха мутроподобни същества, млади кифлички, които цяла зима спестяват от закуски и преди началото на сезона кацат на забравените курорти. Представяни през призмата на автора, същите разкриват съкровения си план да се самоубият с предлаганата безплатна храна и алкохол, изтрезнявайки под горещите лъчи на слънцето.

Позната картинка, мнозина са я виждали, все пак няма човек, който да не е ходил на подобни курорти. Покрай тях се появиха вицове от рода на „По какво се познава българинът на почивка в Гърция? Той е единственият, който си завива храна за плажа.“ и други подобни. Забавното е, че самите ние се описваме като най-долните свИни и с това преглъщаме една много скромна част от световната история – прочети я пак, ако си я забравил. Няколко материала са достатъчни, за да разберете, че ние сме кърлежите на гръцкото море, ние сме кръвопийците, които загрозяват тяхната красива гледка и нека не забравяме, че пикаем в морето – щрих на всеки българин, знаем.

И никой не се сеща за тоновете руснаци, които се изсипват и прекарват цялата си почивка пияни. Германците, колкото и да не ви се вярва, също не са най-голямата китка за мирисане, особено след като цяла година чакат своя момент за н@сиране. През тяхната призма се запомня слизането и качването на самолета, всичко останало е просто една мистерия. Защо да не седим по родните курорти?  Ами нека проверим.

Английски елит се забавлява в скромна лятна обстановка. Забелязвате носенето на фракове и папионки, нали?

1. Няма място

Имайки предвид невероятното презастрояване и желанието за избиване на инвестиция, стая в определени курорти може да се замени и за бъбрек. Като допълнение не трябва да се пропуска и фактът, че всичко вече е резервирано от английски, полски, руски, чешки и дори шведски благородници, чийто интелект се понижава до дете на 2 години в малките часове на нощта – акат и повръщат като кокер шпаньол по целия плаж.

И понеже родните курортисти отиват в Гърция, нека видим какво пристига в България: кранисти, стругари, чистачи, строители, общи работници и всякакви други същества, чиято валута може да ги превърне в царе за ден. Спокойно, уважаеми читатели, те няма да дойдат с торбата на плажа, защото за един британски паунд ще си купят 2 царевици и половина и ще ръфат като прасенца щастливо на плажа. Та когато родния стругар отиде в Гърция на море, 5-те лева за бъркана шербет вода с 2 зрънца кафе (защото дори и това не правят качествено), рЕзко спира да го блазни.

Английска философка с леко главоболие след сериозна беседа и размисли върху аристотеловите силогизми…

2. Доведете маймуните

Добри новини, все още никой не се е сетил, че българските туристи са най-лоши, но пък затова и медията помага – затова се срамуваме. А според класацията на Bussiness Insider (да, чуждият сайт дори не ни е чувал къде се намираме) заявява, че германци, американци, англичани, индийци, бразилци и италианци, са най-неприятните гости и посетители. Със сигурност всички правят секс на плажа, но англичани вече правиха секс до контейнера за боклук – възможно е да са поискали да им замирише на Лондон, не сме сигурни.

Нима забравихте за групата пияни другари, които разбиха параклис в Слънчев бряг, защото изявили желание да се молят? А можем ли да припомним онзи жалък швед, чиято геройска постъпка – ритането на жена в главата – показа кога точно е спряло интелектуалното му развитие (изобщо не е започвало при него). Миличкият Гьорг Х. щеше да мига на парцали и да се чувства като грешка на природата, ако някога намери смелост да се изправи в словесен двубой със своята жертва.

Така е уважаеми, в нашата мила родина, висшистите мият пода и ги ритат по главата, ама иначе да се срамуваме от българите, щото си извадили вестник и срязали няколко домата на ръждясалата гръцка масичка и с това скандализирали синята кръв на други родни благородници, раждани най-вероятно директно на жълтите павета.

Шведски турист преборва висшето образование с един шут!

3. Съжаляваме, нас не ни е срам

… и няма да стане така. Докато един човек си плаща за престоя, държи се по-прилично от целия свят, говори на английски, немски и френски, защото нито един готованец не се е опитал да научи малко български и вярва, че трябва да сме му длъжни, тогава няма за какво да се срамуваме. Няма да се срамуваме, че пълним гушките на съседите си, плащаме си и не мрънкаме – нещо, което не можем да кажем за нашите любими курортисти.

И вместо колегите да страдат, че някой е развалил тяхната прелестна лятна почивка, закупена с ваучер още декември месец, след като са продали пържунките от по-голямото прасе, могат съвсем спокойно да потърсят друга локация, за да не им пречи селянията. По това време на годината се оказа, че и в Албания е много хубаво, както и в Черна гора, а и там със сигурност няма селяни, обещаваме ви. Готови сме да се засрамим и покаем за всяка дума, когато отидем на бар в Слънчев бряг и англичаните не пият урина на бара, защото са се хванали на бас.

Ама нищо, нека се засрамим от факта, че има хора, които не могат да си позволят нормална почивка, нека се засрамим от факта, че забравяме кои сме и какви сме и първата ни работа е да се преклоним пред всеки чужденец, който съвсем случайно е взел евтиния полет до София, за да се направи на маймуна и след това да се прибере обратно у дома, ама за тая селяния не се говори, нали? Пияните английски туристи не режат домати по масата, нали? Те само щракат с пръсти и крещят от радост, че с 200 паунда са боговете на вселената. Наздраве за тях!

Източник:  hotnews