Да имаш дете е неземен дар! Но ако е дъщеря, то тя е дар от Бога за родителите!

Да имаш дете е неземен дар, който нито може да се замени с нещо друго, нито може да бъде разбран от човек, който все още не се е сдобил с наследници. Да имаш дете е най-голямото щастие на този свят, щастие, неизмеримо с нищо друго. Да имаш дете е подарък от Бог, защото наистина това е най-голямата благословия, която можем да получим на този свят.

А да имаш дъщеря… ето какво означава това. Ще ви разкажем една история, която е за всички вас, родители на прелестни малки момиченца. Сигурни сме, че ще ви умили и ще ви накара да бъдете още по-благодарни от факта, че Бог ви е дарил с това прелестно, нежно и ефирно създание.

Един мъж и една жена тъкмо се били оженили и решили в първия ден от своя брак да не пускат никого. Добре, обаче родителите на мъжа решили да ги навестят. Те хлопали по вратата, тропали, но никой не им отворил, защото младите съпрузи имали уговорка, която не желаели да нарушат.

Възрастните хора си тръгнали, а младата двойка пак останала сама. Не след дълго обаче, още на същия ден, отново се похлопало на вратата и този път пред нея стоели родителите на булката. Тя слушала как майка й и баща й стоели отпред и не могла да издържи да ги оставя така като изпъдени, разплакала се и ги пуснала да влязат. Мъжът не казал нищо.

Минали много години, историята уж била забравена и двамата се сдобили с цели четирима сина. Не след дълго им се родило и пето дете, този път момиченце. Мъжът изпитал неописуема радост и направил огромно пиршество в чест на новороденото му дете. Жената много се зачудила на действията му и го попитала на какво се дължи това и защо до момента не е правил нещо подобно за нито един от синовете им. Тогава той я погледнал и й казал, че го прави, защото когато остарее, само малкото му момиченце ще му отвори вратата.

Източник: vsyakajena