15 неща, които научих за 60 години

Дейв Бари е американски журналист – носител на награда „Пулицър“. Той е известен със забавните си цитати за нещата от живота. Вижте някои от неговите остроумни и духовити прозрения през годините.

Никога, при никакви обстоятелства, не вземайте хапче за сън и разхлабително в една и съща нощ.

Ако трябва да се определи с една дума причината, поради която човечеството не е постигнало и никога няма да постигне пълния си потенциал, то тази дума би била „съвещания“.

Има много тънка граница между „хоби“ и „умствено заболяване“.

Хората, които искат да споделят религиозните си възгледи с теб, почти никога не искат ти да споделиш твоите с тях.

Човек не трябва да бърка кариерата си с живота си.

На никой не му пука можеш ли да танцуваш добре. Просто стани и танцувай.

Никога не облизвай нож за пържоли.

Най-деструктивната сила във Вселената е клюката.

Никога няма да откриете човек, който да ви даде ясно и задоволително обяснение защо наблюдаваме преминаването към лятно часово време.

Идва момент, когато човек трябва да спре да очаква други хора да обръщат внимание на рождения му ден. Това време е на 11-годишна възраст.

Това едно единствено нещо, което обединява човешките същества, независимо от възрастта им, пола, религията, икономическия статут или етническия произход, е че някъде там, дълбоко в себе си, ние всички вярваме, че сме шофьори над средното ниво.

Човек, който е мил и добър с теб, но е груб със сервитьора, не е мил и добър човек. (Това е много важно. Обърнете внимание. Винаги е валидно.)

Приятелите ти те харесват всякак.

Никога не се страхувайте да изпробвате нещо ново. Спомнете си, един самотен аматьор е построил Ковчега. Голяма група професионалисти са изградили „Титаник“.

Мъжете са като хубавото вино. Започват като грозде и зависи от жените дали ще ги смачкат хубаво, за да се превърнат в нещо приемливо, с което може да се вечеря.

Източник: Gnezdoto