100% Никога не сте знаели колко полезни могат да са тиквените семки! Вижте!

За мнозина тиквените семки са само отпадък, за други – деликатес, но малко хора познават полезните качества на тези семки. Те са изключително вкусни ядки, но освен това са и уникален природен лек. Тиквените семки съдържат протеини, желязо и цинк в големи количества.Освен това те са и едни от най-ценните източници на магнезий, информира Зарата.

Магнезият е известен със способността си да стабилизира кръвното налягане, да изгражда здравината на костите и дори да намалява стреса и нервното напрежение у хората. Считат го за мощен естествен антидепресант. Тиквените семки са изключително полезни за мъжете със своето високо съдържание на фитостероли.

Това са растителни химикали, които облекчават до голяма степен симптомите, придружаващи увеличаването на простатата и нередките трудности при уринирането. Суровите тиквени семки успешно се справят с паразитите в човешкото тяло. Можете да ги смелите на брашно, което да прибавите в пшеничното, с което ще правите хляб или други тестени изделия. Не се лишавайте от възможността да се храните здравословно.

Източник: Prochetime.com