Лесна диета, с която ще се отървеш от ненужните килограми през лятото

Отървете се от комплексите и наднорменото тегло с картофена диета

Ред е да ви срещнем с картофена диета . В нейната основа съвсем логично застава консумацията на пресни картофи.

Има хора, които считат, че те не са уместна храна за следване на диетични режими, но в действителност нещата стоят по малко по-различен начин.

Истината е, че картофите перфектно се вписват в различни режими с цел сваляне на излишни килограми итопене на мазнини от проблемните зони. Картофена диета е една от най-популярните и определено този факт не ни изненадва. Режимът има доста привърженици и всички те са успели да надвият проблемите, които са пряко обвързани с теглото.

Картофена диета полага основите на нов, по-красив живот

Картофите са полезна храна, тъй като са богати на пектин, витамин от група С и аминокиселини. С тяхна помощ се нормализира работата на сърцето, кръвното налягане се поддържа в разумни граници, а тялото се разкрасява осезаемо.

Определено картофите биха могли всичко това, но е задължително да им се даде нужното време. Не забравяйте също така, че вкусните зеленчуци се отразяват благоприятно върху нервите. Те намаляват стреса, зареждат тялото с енергия и правят хората по-активни.

Същност на полезната картофена диета

Закуска: тя се състои от чаша мляко.

Обяд: близо 300 грама картофи, но варени

Вечеря: хапва се картофена салата

Рецепта за приготвяне на салата: 250 гр варени картофи се комбинират с едно яйце, което е твърдо сварено. Добавя се малко количество сол и всичко се разбърква.

По желание може да се поръси малко черен пипер. Диетата е еднообразна. Тя трае само 5 дни. Времето е кратко, поради това всеки би могъл да издържи.

Няма да му бъде никак трудно. Първите ден-два минават и тялото свиква точно с тази храна, която му се предоставя.

След като приключат тези 5 дни се прави почивка от един месец и диетата се повтаря. Режимът допуска прием на картофи до един килограм в рамките на деня.

Рецепта за картофена супа : едно варено яйце, два средни на големина картофа, половин чаена лъжица олио, супена лъжица обезмаслена извара (заквасена), магданоз и малко копър.

Картофите се варят, прибавя се яйцето, заедно с една лъжица олио. Всичко се разбърква и се посолява. Преди супата да бъде сервирана, към нея се добавят пресни билки.

Те се нарязват на дребно и се поръсват отгоре. С тях ароматът на супата става доста приятен. Накрая се добавя и сметаната. Това е всичко. Направете го и включете супата като основна част към вашата картофена диета.

Източник: За Жената