Зелнчука, който премахва излишните мазнини от черния дроб

Повечето хора поставят своето здраве пред всичко и са напълно прави,  да го правят. Нашето здраве е най-важното нещо в живота и за него винаги трябва да ни е грижа.

Въпреки това, да се грижиш за здравето е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Как с възрастта, различните телесни функции се забавят, което води до проблеми, като задръстване на дебелото черво и загуба на вода.

Понякога мазнините могат да се нтрупат в черния дроб това води до проблеми, които знчително могат да навредят на здравето. За щастие, има прост естествен лек, който може да помогне в такива случаи – цвекло.

То може да премахнете мазнините от черния дроб и да предотврати задръстване на дебелото черво, както и да подобри зрението. Хората го използват, за да лекуват анемия и да засилят сърдечно-съдовата система, защото е богато на желязо и може да подобри кръвообращението.

Цвеклото съдържа две редки съставки с име бетаин и триптофан, които намаляват стреса и успокояват нервите, а също така притежават и анти възпалителни и антиоксидални свойства, които правят цвеклото идеалното оръжие срещу рака.

Този зеленчук основно се яде в пресен, или във вид на салати – ето, ако можете да направите супер здравословна салата от цвекло, която ще подобри цялостното здраве.

Състав:

– 2-3 цвекло

– 2 глави лук

– зехтин

– оцет

– щипка сол

Подготовка:

Обелете цвеклото и варете, докато омекне, а след това и го нарежете на парчета.

Отбележете, че цвеклото не трябва да бъде сварено и меко. Може да се вари 10 минути, достатъчно, за да се дезинфекцира.

Процеса повторете с лука и го добавете в чинията, а след това добавете малко олио, сол и оцет, и се почерпете с вкусната салата.

Ежедневната консумация ще изчисти вашето дебело черво, черния дроб и ще ви се подобри зрението.

Както можете да видите, цвеклото е наистина здравословно и питателно, поради което би трябвало да се превърне в част от ежедневната ви диета.

Източник: За Жената