8 Топ луксозни места за баровци на морето! Само за топ гъзари

Осем луксозни местенца за баровци

Калиакрия


Снимка: kaliakriaresort.com

Калиакрия или плажът на „Тракийски скали“ – ще срещате все по-често името на този плаж, защото съчетава средиземноморската концепция с местния български архитектурен стил. Намира се между Балчик и Каварна. Тук слизат гости на двете голф игрища „Блексирама“ и „Тракийски скали“.
Плажът не е особено голям, но е добре уреден с наколни легла в морето, които са хит по черноморието. Бамбукови чадъри с шезлонги на пясъка допълват интериора на фона на варовиковите високи скали, от които морската вода побелява.. Има барче и малко ресторантче с превъзходна кухня. Идеално място за ценитери и за бягство от тълпата на големите курорти
Таргет на хора с възможности и финансови ресурси. В аратаментите на Калиакрия можете да намерите всичко от лукса на заможните – напълно климатизирани апартаменти, бани с подово отопление, зони за спорт, СПА център и всякакви други екстри.

Какао бийч


Снимка: glas.bg

„Какао бийч“ на Слънчев бряг е може би най-одумваният във форумите плаж. Тук е царството на бицепсите и силиконовите „балкони“, където можете да видите български барбита до скъпи коли и млади, яки мъже с обръснати глави, суетящи се край тях. Намира се на плажа в Слънчев бряг и май съществува от около 8-9 години. Има шатри с балдахин с широки бели матраци, от които изтегнат бейски можеш да наблюдаваш как в зноя се полюшват загорелите тела на плажуващите.
Място за купони, защото има три дискотеки – една за ретромузика и две с чалга. „Приятно е да си във водата под звуците на музиката и да забравиш всичката мръсотия, която си видял в Слънчев бряг през деня“, пише форумец.

„Рапонги бийч“


Снимка: Opoznai.bg

„Рапонги бийч“ – намира се на север от Варна и впечатлява отдалече с уникална палмова гора, която те чака на брега на морето. В сянката са сгушени плажни шатри, обзаведени с елегантна лека мебел. Тук среща си дават не само местните баровци, но и любители на изисканата кухня. Според запознати тук се намира най-хубавият крайбрежен ресторант във Варна.
Плажът е върху 5000 m2, а в сянката под дърветата има плажни шатри, обзаведени с елегантна мека мебел. Тикови пътечки пресичат цялата палмовата гора. Централната разделя Rappongi beach на две части и ви отвежда до морето. От едната страна е тихо и можеш да чуеш шума на вълните, но ако си в другата зона, там е купонът. Луксозно, изискано, скъпо, но си струва.

Оазис


Снимка: Booking.com

Плажът на комплекса „Оазис“ край село Лозенец е един от най-модерните по южното ни черноморие в последно време. Огромен хотел опасва плажа, идеално поддържана плаяжна инфраструктура, твърдят запознати. Намира се на 60 км от Бургас, близо е до Царево и Приморско. Половинкилометровият плаж е широк над 40 м, покрит е с мек златист пясък, а отсреща е Странджа планина. Голяма част от района до „Оазис“ е природен резерват. Добре уредено място със сърф-училище, три плажни бара, открит плувен басейн с олимпийски размери, детски басейн, много спортни съоръжения. За сигурността на собствениците и гостите е осигурена денонощна охрана и контрол на достъпа. Място за хора с дебели портфейли и домашни любимци.

Русалка


Снимка: booking.com

„Русалка“ е приказен морски курорт на север от нос Калиакра. Намира се на 20 км източно от Каварна, на 35 км от Балчик и на 90 км от Варна.
Разположен е в природния резерват ДПтичия заливУ, известен още като Таук лиман и Наневска тузла.
Екзотичен с насечения скалист бряг, малки и уютни плажни ивици, вековни дъбове. Край курорта има минерални извори с температура 32 градуса.
Богат археологичедки резерват – най-старите паметници тук са от преди 8 000 г.
ДРусалкаФ има 500 двойни бунгала по брега на морето. Тук може да се занимавате с най-различни спортове – от тенис през стрелба с лък до конна езда.

Марина Диневи

Марина Диневи – един от най-модерните плажове във вилното селище Свети Влас. Плажната ивица е дълга около 1,5 км, пясъкът – фин и мек. Пред „Диневи ризорт“ и около яхтеното пристанище Марина Диневи се намира плаж „Нов“, който е със син флаг за 2007, 2008, 2009, 2010 г.
Впрочем тузарите, които идват тук предпочитат заведенията край Марина Диневи. Наоколо има и много магазини, където, казват4, цената на дрешка се измерва в от трицифрени суми нагоре.

Ривиера


Снимка: Opoznai.bg

Ривиера – от място за отдих на висши партийни кадри от страната и чужбина преди 10-и ноември, днес Ривиера се превърна в процъфтяващо луксозно ваканционно селище. Намира се на 17 км от Варна и е с площ от 12 хектара. Има всички екстри на елитно място – предимствата му са, че се намира сред парк с вековни дървета, на самия морски бряг, със собствени плажове в закътани заливчета. Има и естествен минерален извор. Наблизо е и известния скален манастир Аладжа манастир.

Дюни

Плажът на Дюни е сред най-луксозните по Южното Черноморие. Част е от едноименното ваканционно селище, което е на територията на национален природен резерват. Строено е още в социалистически времена. Проектът е реализиран през 1986 г., след съвместна работа на историци и архитекти. Напълно обновен през 2000 г., комплексът е запазил уюта и романтиката на българското минало.

Източник: 24 часа