До всички мъже-мухльовци наоколо! Виновни са вашите майки и татковци, че сте такива!

Жените постоянно се жалват, че нямало мъже наоколо. Да ги съжалим ли? Не мисля, че трябва да ги съжаляваме, защото те възпитават синовете си като момичета.

Лигавят ги в доучилищна възраст, изпадат в истерична криза от всяка синина или падане (Боже, господи, Жорко, веднага слез оттам!). Хвърлят се да ги спасяват, ако синовете са се качили по-високо от третото стъпало на катерушката. Обуват им някакви шортички до петгодишна възраст и ги хранят с лъжичка.

Резултатът е логичен: капризни полумомчета с хлътнали гърди и кецове и с лачена чантичка аdidas през рамо, мечтаещи само родителите им да натрупат богатство поне за един военен завод.

Какво влиза в понятието „мъж“?

Мъжът трябва да е силен. А това какво означава?

Да взема бързи решения и да носи отговорност за тези решения.

Въпрос към родителите — учи ли се синът ви самостоятелно да взема решения и да носи отговорност за тях?

Да вземаш решения и да носиш отговорност са двете страни на един медал. Свободата е едната страна. Ограничаване на свободата е другата.

Например:

Мъжът взема решения, но отговорност за тях носи жената. Това не е мъж, а мамино детенце.

Мъжът не взема решения, но носи отговорност за тях. Това не е мъж, а мъжленце.

Свободата започва със самоограничението.

Има една източна поговорка, която гласи: „Първи пият вода камилите, защото нямат ръце. Втори пият мъжете, защото нямат търпение. Последни пият жените“.

В адекватната (не мюсюлманска) схема за възпитание, правилата трябва да са по-различни: „Най-хубавото — на мама. Защото тя е момиче. След това на котката — защото е безпомощна и зависи от нас. А после сме ние с теб. Защото сме мъже“.

На каква възраст детето става мъж?

От момента на осъзнаване на себе си като личност. Психолозите знаят кога се случва това. На три години!

Да, мили мои мами. Още на три години вашият син е или мъж, или при него започват полови изкривявания. И колкото повече се отнасяте с него не като с мъж, толкова повече ще се засяга мъжкото му начало. А всички потиснати и неправилно развиващи се мъжки инстинкти после се проявяват в извратена форма: агресия, извращения, ненавист или тотално неуважение към женския пол и други.

От тригодишна възраст на момчето трябва да се казва: „Ти си мъж“. И трябва да започне да се учи на думите „Длъжен си!“.

Тъжно е, но е факт, че вашите фрази като „искам да го направиш както ти казвам и не ме интересува нищо повече!“ или „казах така, защото си длъжен“ водят до развитието на социопатична личност. Огледайте се и ще видите тълпи от мъжленца, неспособни да се накарат да направят каквото и да било действие.

Мъжът е длъжен:

Да може да търпи.
Да може да преодолява себе си.
Да умее да греши.

Да умее да бъде нежен.
Да умее да бъде груб.
Да умее да бъде различен.

Да умее да отговаря за думите си.
Мъжът трябва да умее да БЪДЕ.

Да. Към детето трябва да се отнасяте като към възрастен. Това не означава, че с него не трябва да се играе, да му се прощават грешки, да му се дава нежност, да не му се усмихвате.

Детето има право да греши. Момчето изследва света наоколо и неговите граници. Знаете ли защо мъжете приличат на деца? Защото мъжете също постоянно изследват и преместват границите на този свят. Мъжът трябва де е неспокоен, да търси. Да е движещата сила на човечеството. А жената — тя трябва да спасява, да съхранява.

Момчето не трябва да бъде наказвано за грешките си. Те трябва да бъдат поправени. От него самия. Самостоятелно. Но с ваша помощ и подсказване.

– Това е твоята стая. Сам си ѝ стопанин – сам ще прибираш, сам ще разхвърляш.
– Мама е момиче. Колкото повече ѝ помагаме – толкова по-доволна ще е тя и ще мрънка по-малко.
– Сгазил си лука – отговаряй за постъпките си.
– Ти можеш всичко сам.

– Ти на първо място си защитник на семейството.
– И не забравяй. Ние сме заедно.
– Има проблем? Значи има и решение.

Настоящи и бъдещи майки, родители, отгледайте от синовете си истински мъже!
Вече много „барби-бой“ са отгледани в излишък от вашите предшественици…

Източник: Gnezdoto