Този плод е дар за жените след 35 годишна възраст! Споделя един Ендокринолог

Авокадото се нарича още алигорнарна круша. Между другото, това е плод, а не зеленчук. Особеността на плодовете му е, че те могат да узреят, след като вече са били набрани от дървото.

Мекото и соковото авокадо се оценява в цял свят с полезните си свойства, насърчава загубата на тегло и ви разделя с високото холестерол в кръвта. Този екзотичен плод подобрява паметта и намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Но особено е полезно за жените.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО

Очевидно сходството на авокадо с матката изобщо не е случайно. Алигаторната круша помага на жените да запазят репродуктивните си способности и намалява риска от цервикална дисплазия. 

Авокадото също е много полезно за жените по време на бременност. Фолиевата киселина (или витамин В9), съдържаща се в плодовете в големи количества, е отговорен за растежа на жива тъкан, така че е абсолютно необходимо по време на образуването на ембриона за предотвратяване на вродени малформации.

Благодарение на полиненаситените мастни киселини, използването на авокадо подобрява паметта и концентрацията.

Калият, съдържащ се в авокадото, насърчава правилното функциониране на сърцето, нормализира метаболизма и регулира нивата на вода и сол в организма и увеличава устойчивостта към стреса.

Олеиновата киселина в състава му разлага излишъка от лош холестерол в кръвта и предотвратява появата на плаки в кръвоносните съдове.

Медът, който е част от авокадото, предотвратява анемията, а витамин В2 (рибофлавин) участва в образуването на червени кръвни клетки.

Авокадото, добавено в салата, ще помогне за асимилацията на каротеноиди от плодове и зеленчуци и това е необходимо за укрепване на костите, зъбния емайл и косата. Това обаче е ефектът на фосфора в състава на авокадо.

От древни времена, авокадо се счита за прекрасен афродизиак, който подобрява потентността на мъжете и подобрява желанието на жените.

ПОМАГА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КРАСОТАТА

НАСЪРЧАВА ЗАГУБАТА НА ТЕГЛО

Използването на авокадо за здравето на жените е неоспоримо. Ние го обичаме не само, защото е вкусно, но и подобрява състоянието на косата, ноктите и кожата

Източник:  За Жената