Ползвам това нещо и кожата ми изглежда като на 20 годишно момиче! Изклютелно

Витамин Е или токоферолът е мощен мастноразтворим антиоксидант. Често се нарича витаминът на младостта, здравето, красотата и майчинството. Токоферолът укрепва имунната система, предпазва сърцето, предпазва от неплодие, преждевременно стареене и дори някои видове рак.

Ако искате да имате красива коса и кожа, използвайте дневно витамин Е. Намира се в маслиненото и кокосово масло, спанак, авокадо, слънчогледово семе, ядки и покълнали зърна. Ежедневната прием за възрастен организъм е 0,3 mg / kg телесно тегло, необходимостта при детето е 0,5 mg / kg.

Днес ще разкажете за лечебните свойства на витамин Е. Също така сме подготвили за Вас няколко рецепта, базирани на естествен и фармацевтичен витамин Е, които ще ви помогнат да имате перфектната коса и да подмладявате кожата си.

Стимулира растежа на косата

Благодарение на своите антиоксидантни свойства, токоферолът дълбоко възстановява увредените космени фоликули, овлажнява косата от корените до върховете и предотвратява преждевременно избелванеЗа да приготвите маска за растеж на косата, разбъркайте 2 капсули витамин Е и една супена лъжица топло масло – маслиново или кокосово. Разбъркайте сместа и положете в корените с кръгови движения. Задръжте за 30 минути и измийте косата с шампоан. Процедурата се повтаря 2-3 пъти седмично.

Лекува белези

Витамин Е идеално овлажнява кожата и ускорява лечението на белези. Махнете маслото от капсулата и го нанесете върху засегнатата кожа. Леко масажирайте за 5-10 минути. След 30 минути изплакнете с топла вода. Процедурата се повтаря два пъти дневно до пълното излекуване.

Изглажда бръчките

Токоферолът може да се използва за борба с бръчките, възрастовите петна и други признаци на стареене. Витамин Е предпазва кожата от вредните ефекти на UV лъчите и свободните радикали. Той също така увеличава производството на колаген, което прави кожата еластична и гладка.Нанесете витамин Е от капсулата върху проблемните области на кожата, преди да си легнете и я оставете за една нощ. На следващата сутрин, измийте с топла вода.
Вместо витамин концентрат, можете да използвате топъл зехтин.

Лекува хиперпигментацията на кожата

Витамин Е може да премахне тъмните петна почти навсякъде по тялото. Смесвайте 1-2 капсули токоферол с 1 чаена лъжичка рициново масло. Нанесете сместа върху засегнатата кожа преди лягане и я измийте на следващата сутрин. Използвайте това средство дневно за един месец.Също така можете да замените процедурата за 10-15 минутен масаж с масло два пъти дневно в продължение на няколко седмици.

Омекотява кожата на ръцете

Витамин Е е отлична алтернатива на крем за ръце. Прави кожата мека, еластична и влажна, предпазва я от сбръчкване.За да запазите гладката си кожа, разбъркайте малко токоферол с лосион за тяло и разтрийте сместа добре в кожата.Или по друг начин. В баня с топла вода, разбъркайте 2 капсули витамин Е с лимонов сок и добавете малко мед. Потопете си ръцете за 10-15 минути. След това изсушете и нанесете малко овлажняващ крем върху тях.

Можете също така да масажирате сухи ръце с топла зехтин веднъж дневно в продължение на 5-10 минути преди лягане. Резултатът няма да отнеме много време!

Предвид, че летният сезон е времето на морето, ваканцията и агресивното слънце, използвайте тези прости рецепти и кожата ви ще ви благослови с красота и свежест.

Използвате ли витамин Е? Споделете с нас в коментарите.

Източник: За Жената