Тази къща се строи само за шест часа – Бихте ли живели в нея?

Ето поредното доказателство, че малките къщи са бъдещето. С потребителите, които искат да живеят по-устойчиво – и с по-малко вещи, пазарът на микро жилища започва да става все по-голям.

Архитектурната компания M.A.Di представи наскоро къщичка, която може да бъде построена само за няколко часа. Тя е удобно решение за къща за гости, за вила в планината, за някакво събитие, а защо не и за постоянен дом.

Революционният дизайн на M.A.Di дава решение дори за места, които страдат от липса на жилища. Домът расте, движи се и се променя в зависимост от това, което потребителят иска да направи с него, което го прави изключително адаптивен.

Разбира се, той е проектиран основно с идеята за минимализъм, съчетаващ комфортен дизайн, най-съвременни технологии и екологични материали, за да осигури висококачествено преживяване.

Въздействието на M.A.Di върху околната среда

Проектът на M.A.Di позволява на почвата под него да се възстанови напълно, след като се премахне структурата, пише profit.bg. Тя не изисква фундаменти, въпреки че ако е необходимо закрепване, това може да се извърши с помощта на винтове.

Когато сградата вече не се използва, тя може да бъде сгъната и съхранена, транспортирана и използвана отново. В най-основната си форма тя е енергийна категория В, но има възможност за промяна на това при поискване, така че да е клас А или дори A ++.

Могат да се добавят слънчеви панели, които да направят жилището енергийно независимо.

Можете да се нанесете в сградата в рамките на два дни от строителството й, а благодарение на уникалната техника, тя може да бъде изградена и сгъната в рамките на шест или седем часа, като са необходими само трима работници.

Свободата да създаваш

Персонализирането на M.A.Di означава, че имате възможност да създадете временен дом (или постоянен), където искате, на далеч по-ниска цена от традиционното жилище. Можете да избирате и променяте материалите според естетиката и бюджета си, да надстроявате или добавяте нови приспособления.

Имате възможност да участвате в процеса на изграждане и да определите дали да има стъклени или дървени панели, цвета на фасадата и много други.

ВиК, електрическите, санитарните, климатичните и дренажните системи са предварително инсталирани, както и два основни модула – всекидневна, кухня и баня на приземния етаж и две спални на горния етаж.

Двете спални могат да поемат пет или шест госта, но в крайна сметка, имате свободата да ги направите по-големи или по-малки.

Източник: trafficnews