Съседката забоде пластмасови вилици в градината си поради една наистина гениална причина!

Градинарството има терапевтичен ефект върху хората! Това означава, че подобрява здравето ви, защото прекарвате време в природата. Също така градинарството е известно като много ефективно за намаляване на стреса.

Освен това, работата в градината се отплаща, защото по-късно може да се насладите на красиви цветя или вкусни, пресни и органични плодове, зеленчуци, билки и т.н.

  • Форма за мъфини

Освен да ги използвате за печене, можете да ги използвате в градинарството, за да си направите място за сеитба. Това е чудесен начин да знаете къде да поставите семената и как пространството между тях да е равно.

  • Стъклени бутилки като ограда

Ако вашите деца или домашни любимци обичат да играят навън, за да се отбележи къде те да тичат и къде не, използвайте бутилки, за да направите ограда и така ще предотвратите вашата градина да бъде потъпкана.

  • Градински маркери, с помощта на чук и стари лъжици

Изравняване на стари метални лъжици с чук и след това да използвате цветна боя.

Ако не разполагате със стари прибори, можете да използвате пластмасови лъжици.

  • Хидратирайте растенията чрез използване на стари бутилки

Вместо да изхвърляте празните бутилки от вино можете да ги използвате във вашата градина. Напълнете една стара бутилка с вода и след това я поставете с главата надолу в почвата.

  •  Подсилване на градината с пластмасови вилици

Предотвратяване на нежелани посетители да влизат в градината ви чрез забождане на стари вилици в почвата, с върха нагоре.

  • Наторяване на градината

Черупките от яйца са супер богати на калций и за това са супер полезни за растения и цветя. Съхранявайте черупките в отделен съд, след което ги натрошете, докато станат на прах и вашите растения ще харесат новото „гориво“!

Източник: За Жената