Използвах сода за да премахна торбичките под очите.. Резултата беше УОУ

Сутрешното отражение в огледалото често никак не ни радва: подпухнала кожа,  тъмни кръгове  и торбички под очите се открояват най-ясно в този момент. Често тези промени във външния вид показват някакви нередности в организма, които често са свързани с  бъбречни заболявания , дисфункция в сърдечно-съдовата система или черния дроб. На този сигнал за тревога трябва да обърнем внимание и да отидем час по-скоро на лекар.

И все пак, ние може да ви помогнем  да се отървете от торбички под очите  като козметичен проблем. В навечерието на празника или важна среща средството, което ще ви помогне най-бързо, е обикновената сода.

Содата за козметични цели у дома

Содата –  средство за стотинки,  което може да използваме не само в кухнята, но и в банята: тя насърчава регенерацията на клетките, предпазва и освежава кожата. Също така содата почиства кожата от патогенни организми и по този начин предотвратява  появата на акне и черни точки .

Не е изненадващо, че този прекрасен прах може да се справи с проблема с  тъмните кръгове под очите.Компреси с разтвор от сода трябва да се правят 3 дни поред – ефектът ще ви хареса!

Компреси със сода против черни кръгове под очите

  1. Преди процедурата се препоръчва да се пие чаша зелен чай без захар.
  2. Разтворете в чаша топла пречистена вода 1 супена лъжица сода и разбъркайте добре.
  3. Навлажнете в разтвора два памучни тампона и ги сложете на клепачите.

По-удобно ще ви е да легнете на дивана.

  • Оставете компреса в продължение на 10-15 минути, след това измийте с топла вода и нанесете подхранващ крем върху областта под долните клепачи.

Много скоро ще забележите в отражението си в огледалото свежата и  сияйна кожа .

Източник: За Жената