Режимът на д-р Неделя Щонова: Прави се 1 месец! (спазва се 3 пъти в годината)

Режимът на д-р Неделя Щонова се превърна в хит сред дамите, желаещи да отслабнат здравословно!

Красивата лекарка д-р Неделя Щонова е сред българките, които знаят как да се грижат за здравето и красотата си така, че да не жертват едното за сметка на другото. Д-р Неделя Щонова може да се похвали с перфектна визия и фигура, която със сигурност не се дължи единствено на ген, а на системни грижи.

Най-важните от тях са правилното хранене и ежедневното движение – без химии, „вълшебни“ хапчета за отслабване, липосукции и прочие. Д-р Неделя Щонова спазва диети като всяка жена, но се стреми те да бъдат наистина здравословни и задължително без подлагане на глад, който е по-скоро вреден, отколкото полезен за организма.

Затова и режимът й се превърна в хит сред дамите, стремящи се към отслабване, без йо-йо ефект. Този режим на хранене се следва в рамките на един месец като след него се свалят до 7 килограма от излишното тегло. Добре е да не се прави повече от три пъти в годината, обясняват последователи на тази диета.

За да започнем режима на д-р Неделя Щонова, трябва да сме запознати с основните му правила. А те са следните – пие се поне по 3 литра вода всеки ден, а може и повече. Водата е от особено значение за това и всяко друго отслабване, защото спомага за бързото изхвърляне на токсините и мазнините от тялото.

Като хранене през този един месец се изхвърлят от трапезата всички „бели отрови“ – захар, сол, брашно, премахваме пърженото, панираното и тлъстото, а за газирано и алкохол забравяме напълно.

Сутрин е добре да закусваме със 100-200 грама кисело мляко с ниска масленост, в която сме сложили овесени ядки или някакви други ядки, но задължително сурови. Предварително е добре да ги накиснем във вода.

Предиобед правим втора закуска с плод, който е препоръчително да бъде богат на полезни вещества, но по-беден на фруктоза като праскови, диня, пъпеш, кайсии, портокали и безценните ябълки. Банани, грозде и смокини е добре да хапваме до 2-3 пъти седмично максимум и то по малко.

За обед и вечеря залагаме единствено на свежи салати с пресни зеленчуци и „постно“ месо като пилешко, пуешко и риба. Салатите са с много малко сол, само лъжичка зехтин и ябълков оцет – без дресинги, царевица и други добавки. Добре е вечерята да се привършва най-късно в 19 часа.

След този режим, резултатите наистина са налице, но впоследствие отново трябва да се съобразяваме какво слагаме в устата си, за да не обезмислим целия си предишен труд и упорство.

Източник: dnesplus