Правилата, към които да се придържате, ако сте над 30 години

Ако си мислите, че над 30 вече сте стари, то трябва веднага да си избиете тази мисъл от главата. Предстоят ви най-хубавите години, през които вие вече знаете какво искате, как го искате и с кого го искате.

Трябва обаче да промените начина си за живот, за да се чувствате добре. Това разбира се не означава, че трябва да се лишавате, да водите скучен начин на живот или да полагате постоянни грижи за себе си. Просто трябва да започнете да живеете малко по-разумно, за да се чувствате добре и да водите здравословен начин на живот.

Ето и златните правила за всяка жена над 30 години:

1. Променете хранителния си режим – ако до сега сте се хранили по нездравословен начин, то е време да промените този вреден навик, защото той много влияе на здравето ви. Опитайте се да се храните само със здравословни храни. Това не означава да спазвате диети или да се лишавате, просто направете режим с всички храни, които обичате, но и които са подходящи за здравето ви. Забравете за бързото хранене и храните с празни калории. Хранете се само тогава, когато сте истински гладни. Понякога не сте гладни, а жадни. Ако ядете прекалено много се опитайте да замените някои хранения с чаша вода.

2. Пийте по една чаша вода всяка сутрин – много е полезно да започвате деня си с една чаша вода всяка сутрин. Можете да добавяте по един резен лимон, който ще ви освежи. Ако това стане ваш навик, дори ще можете да замените кафето. Водата ще ви хидратира и определено ще се чувствате много добре през деня.

3. Спрете цигарите – дори да изпълните само това правило, определено то ще достатъчно. Цигарите вредят изключително много не само на белия ви дроб, но и на кожата на лицето ви.

4. Не харчете повече, отколкото изкарвате – разпределете финансите си така, че да ви стигат, дори да ви остават. Ако постоянно се притеснявате за финансовото си състояние, сте подложени на голям стрес, който можете да избегнете с правилна организация и разпределени на приходите и разходите.

5. Не използвайте алкохола като приспивателно – чаша вино преди лягане не е най-правилният начин да заспите. С вечерята можете да си позволите да пийнете една чаша, но не прекалявайте. Ще дойде момент, в който ще спре да действа. Като приспивателно можете да използвате банан, прясно мляко и мед.

6. Погрижете се за взаимоотношенията си с останалите – ако има хора, които ви натоварват, спрете да общувате с тях. Това е излишен стрес за вас, който ще ви донесе само неприятности. Помислете добре за взаимоотношенията си с близките, приятелите, семейството, те са доста важни за бъдещето ви.

7. Спортувайте – както много хора казват „Спортът е здраве“. Спортувайте, правете разходки на чист въздух. По този начин ще поддържате формата си и в същото време ще се чувствате много добре. Не е задължително да тренирате всеки ден, но се опитайте да отделяте време поне 2 пъти в седмицата.

8. Преглеждайте редовно гърдите си – това е нещо, което всяка жена над 30 трябва да прави поне веднъж годишно. Не пренебрегвайте здравето на гърдите си и се убедете, че се грижите добре за тях. Това означава удобно бельо, по-малко стрес и редовни прегледи при лекаря.

9. Простете на себе си – всеки от нас допуска грешки, но ако оставите своите грешки да живеят в съзнанието ви под формата на вина, това може да съсипе живота ви. Помирете се с миналото си. Без значение дали става въпрос за провал на важен изпит, разочароваща връзка или тежки думи. Те вече са в миналото, а чувството на вина няма да промени това.

10. Носете удобни обувки – високите токчета са секси, но и много вредни за краката ви. Ето защо, винаги когато избирате обувки, постарайте се те да бъдат удобни. Никога не правете компромис с качеството за сметка на цената или красотата на обувките.

Източник: Актуално