Нещата, които жената над 40 не трябва да прави

Жената на 40 е нещо много повече – зряла, знаеща от какво има нужда и как да го постигне. Споменът на 30-те и начинът на живот още не е забравен, но някои прийоми не са подходящи за дамите над 40 години.

И понеже не винаги е лесно да се вземе решение между две изкушения, ето няколко съвета от Роза Бранк за правилата, към които жената на 40 е добре да се придържа, за да запази самочувствието си.

1. Колкото и да е готин купонът, направете всичко възможно, за да се събудите във вашето легло.

2. Между бисвитката и ябълката изберете чашата с вода.

3. Ако късно вечерта трябва да си измиете косата, да епилирате краката или да оправите маникюра си – легнете да спите. Краката може да скриете под панталони, косата да напръскате с лак, но нищо не може да маскира умората и лошото настроение, изписани върху лицето ви.

4. Преди да оцените една ситуация, си задайте въпроса: „Моя работа ли е това?”. След което затворете устата си и отидете да работите.

5. Пътешествайте. Използвайте всяка възможност, за да пътувате, съветва „АйУомън.бг“. Новите впечатления са единственият начин да трупате опит без да остарявате.

6. Да хабите време и емоции за неадекватен човек има смисъл само в случай, че вие сте лекар, а той – ваш пациент, който плаща за услугата.

7. Между бурния роман и възможността да работите, за да спечелите, винаги избирайте второто.

8. В спора се ражда не истината, а мигрената. Навреме казаното: „Да, така е както казваш” спестява много време и нерви.

9. Няколко дни усамотение дават много повече, отколкото който и да е спа-салон.

10. Нито един мъж не е толкова важен, че да се мъчите в неудобни обувки заради него.

Източник: Ретро