Най-вкусната запеканка става само за половин час

Тази запеканка с картофи, пиле и още нещо, става само за половин час, а е уникално вкусна

Това е едно страхотно предложение за бърза вечеря – най-скоростната запеканка, която е готова за има-няма половин час. А е така ароматна и апетитна, че със сигурност си струва и два часа да клечиш над нея.

Даваме ви веднага точната рецепта, без да ви бавим, защото и нашите стомаси вече застъргаха прегладнели само като си мислим за нея. И така, записвайте точните продукти и метода на правене.

Трябват ни два картофа, една лъжичка индийско орехче и една лъжичка черен пипер, 200 грама лук, 250 грама грах, 450 грама варено пилешко месо, 20 грама масло.

А за вкусния сос са ни необходими 50 грама олио, 50 грама брашно и 500 грама прясно мляко.

Първо загряваме фурната на 180 градуса, не повече. Картофите ги нарязваме и половината от тях нареждаме в тавичката като хубаво ги поръсваме с черен пипер и индийско орехче.

Върху тях поставяме лука, който сме нарязали на ситно и граха. Добавяме отгоре и един слой от пилешкото месо, което сме накъсали на мръвчици, а отгоре пак го затрупваме с лук и грах.

Соса приготвяме от всички посочени продукти и когато е вече готов, заливаме с него ястието в тавата. Най-отгоре върху заливката, нареждаме втората половина от картофите, пак поръсваме с подправките и вкарваме във фурната, за да се запече за около 30 минути като към средата на печенето може да усилим фурната на 200 градуса.

Тази запеканка с картофи и пиле става истинска приказка, както ще видите още при първата хапка, която опитате. Може да я сервирате на гостите си като супер мезе или пък като основно ястие с гарнитура от прясна и свежа салата. Каквото и да направите, няма да сгрешите.

Добър апетит на всички и да ви бъде много вкусно!

Източник: ТОПактуално.ком