Запомнете ! Късметът не е случайност, ето как може да го привлечем към нас..

Късметът не е нещо, което някои хора имат, а други не. Мислите ли, че Бил Гейтс просто се събудил една сутрин като най-богатият човек в света?

Или пък вярвате, че Илън Мъск е създал първата Tesla само за една нощ?

„Късметът“  може да е част от успеха, но упоритата работа, позитивното отношение и постоянството  са нещата, които превръщат талантливите хора в милиардери, пише Obekti.bg.

От простия оптимизъм, до липсата на предразсъдъци, късметът ви чака зад ъгъла.

Това са 10 начина да увеличите шансовете си за успех, според Entrepeneur.com

1. Забравете за суеверията

Хвърлянето на монети във фонтан или пък намирането на четирилистна детелина, не означава абсолютно нищо. В действителност, вярването в тези глупави суеверия може само да ви навреди.

Голяма част от това, което наричаме „шанс“ или „късмет“  си има своите логични и рационални обяснения, стига да ги потърсите достатъчно дълбоко.

Възможностите, които сами ще си създадете с помощта на изброените по-долу стратегии, са нещата, които наистина могат да ви превърнат по-голям късметлия.

2. Създайте си собствено определение за „късмет“

Късметлиите знаят какво търсят. Те имат цели, планове и ясна представа за това, което искат да постигнат.

Вместо да преследват „щастливи случайности“, късметлиите са ориентирани към реалните възможности, които са част от техния житейски път и имат критерии, които да им помагат да пресеят само тези, които са най-подходящи за тяхното развитие и успех.

3. Бъдете оптимист

Оптимистите създават своя собствен късмет. Хората, които определят себе си като такива „без късмет“ вярват, че са преследвани от някаква лоша поличба. Това просто не е вярно.

Хората, които гледат на света през призмата на оптимизма са по-издръжливи. „Късметлиите“ реагират по-добре, когато са изправени пред  неприятна ситуация.

Нещастните хора постоянно анализират и премислят своя неуспех, а „късметлиите“ просто се изправят и продължават напред.

4. Бъдете любопитни

Късметлиите знаят, че винаги има още какво да научат. Любопитството върви ръка за ръка с тях, където и да отидат, а с него и интересът към заобикалящите ги странности. Те искат да научат и изпитат всичко, което светът може да им предложи.

5. Бъдете проактивни

Късметлиите не седят на едно място, в очакване възможностите „да ги ударят“ по главата. Вместо това, те правят така, че възможностите да се появяват пред тях – събират информация, четат книги и създават контакти. Те са мотивирани и постоянно вървят напред. Не спират да се учат, да изследват и да откриват нови неща.

Източник: Блиц