Кои са правилните храни за различните типове фигури?

Всички типове фигури са красиви и уникални, но няма как да не се почудим защо едни хора напълняват в областта на корема, а други в областта на бедрата. Някои жени имат склонност да трупат излишни килограми в дупето, а трети в ханша.

Кои храни да избягваме и на кои да наблягаме според типа тяло, което притежаваме?

Правоъгълник

Този тип фигура е характерно с издължените си бедра и неопределена талия. Въпреки че е малко вероятно да качите килограми, все пак е добре да наблягате на храни, чиито мазнини са полезни – авокадо, бадеми, сьомга и да прибавите към своя хранителен режим растителни протеини. Помнете, че няма значение колко сте слаби, а дали спазвате здравословна диета. Избягвайте прекалено сладките храни и тези, които се предлагат във веригите за бързо хранене.

Ябълка

Този тип фигура има склонност да трупа излишна плът в частта около талията. За това на вас е препоръчително да ядете по-малко и по-често. Диетолозите съветват това да става 6 пъти на ден, но винаги с малки порции. Консумирайте храни, богати на фибри, на витамин С, нискомаслени млечни продукти и на зеленчуци. Ако обичате да ядете кисело мляко, залагайте на тези, които наистина помагат за храносмилането. Избягвайте храни, които образуват газове и подуване, в това число фаст фууд и хляб.

Круша

Този тип фигура се характеризира с по-пищен ханш за сметка на бюста. Жените с такова тяло напълняват около ханша и бедрата и не е изключено да задържат вода. Най-добри храни за тях са месото, рибата, яйцата, млечните продукти. Плодовете като диня и ананас са чудесни за типа Круша, тъй като махат токсините, които забавят метаболизма. Добре е да ги комбинирате със зелен чай. Избягвайте храни, богати на сол, както и хляб, ориз и всякакъв тип паста. Заменете ги с пълнозърнести продукти.

Пясъчен часовник

Въпреки че тази форма е най-желаната от повечето жени, дамите, които я притежават, имат склонност да трупат равномерно килограми по цялото си тяло и не могат да се похвалят с особен мускулен тонус. Освен това този тип фигура е застрашено от високи нива на кръвната захар, затова специалистите препоръчват да избирате храни с нисък гликемичен индекс и да ядете 5-6 пъти на ден. Консумирайте повече плодове и зеленчуци и протеини от крехки меса. Избягвайте бял хляб, паста и ориз, като също може да ги заместите с пълнозърнести храни.

Снимки: Brightside

Източник: mila