Важно! Пазете се от тези навици! Те ускоряват драстично процеса на стареене!

От генетиката силно зависи как ще изглеждаме на дадена възраст. Но това не е единственият фактор – ние можем да окажем значително влияние върху процеса на стареене.
Това са десетте навика, които крадат твоята младост. Това са неща, от които никога не е твърде късно да се откажете.

1. Изтриване на мазнините от диетата

Много хора правят тази грешка: те изключват от менюто си храни, които съдържат мазнини. Такава диета е вредна както за цялото тяло, така и за кожата: тя бързо се покрива с бръчки. Необходимо е да включите в диетата си сом, орехи, заквасена сметана и масло. Това са продукти, които удължават младостта.

2. Пийте напитки с сламка

Когато пийнете питие със сламка, устните ви заемат форма наподобяваща тръба. От тази форма се появяват бръчки около устата. Същото важи и за пушенето.
Между другото, ако сте пушач и се интересувате от това как да изглеждате млади, се откажете, колкото и сълзливо да звучи.

3Сънят на една страна

Когато спим на една страна или по корем, лицето буквално се “заравя” във възглавницата. Това провокира началото на появата на бръчки по бузите и брадичката. Най-добрата позиция за спане и за поддържане на младостта на кожата е по гръб.

4. Правилната стойка

Когато ние стоим в грешна позиция, гръбначния стълб е извит. Мускулите изпитват неравномерно напрежение, което причинява болка и умора. В допълнение, правилната поза произвежда добра фигура, а това се отразява на походката и нашия имидж като цяло.

5. Предпазването от слънчевите лъчи

Ултравиолетовата светлина – основната причина за преждевременното стареене на кожата. Затова дневния крем, който избираме, трябва да е с SPF и да го използваме дори когато е облачно. През облаците минават 80% от ултравиолетовите лъчи, изпускани в атмосферата.

6. Прекомерно отопление на помещенията

Въздухът става много сух, когато прекалим с отоплението. Той веднага се отразява на нашата коса и кожа, които бързо губят влага. Опитайте да регулирате отоплението, така че да е по-хладно, особено в спалнята .

7. Откажете изцяло захарта

Голямото количество захар е вредно. Но спокойствието е не по-малко важно от хубавата фигура и доброто настроение, което удължава живота. Така че понякога си позволявайте да хапвате бонбони, но не забравяйте, че ключовата дума тук е -“понякога”. Хранете се с повече плодове и зеленчуци, пише Cluborfei.com

8. Гледането на твърде много телевизия

Един час прекаран пред телевизора, скъсява живота с около 22 минути. Същото важи и за феновете на компютрите. Ставайте и се движете на всеки половин час.

9. Липсата на сън

Възрастните трябва да спят по 7 часа на ден, и още по-добре, ако са 8. Когато спим по-малко, ние не разполагаме с време, за да се възстановим, и това се отразява на работата на цялото тяло и на външния ни вид.

10. Страдащи от стрес поради липсата на организация

Хроничният стрес причинява сериозни вреди на клетките, нарушава регенерацията им. Тялото се износва по-бързо и старее. Често, стресът се генерира от липсата на лична организация. За да се намали нивото на стреса, едно от най-важните правила в живота е да правиш всичко навреме, а не да чакаш крайния срок.
И не забравяйте, че всичко зависи от самите вас!

Източник:  trafficnews