Важно! Ако държиш яйца на вратата на хладиълника махни ги веднага, защото..

Ново изследване твърди, че яйцата нямат място на вратата на хладилника. Последните проучвания показват, че това може би не е подходящото място за тяхното съхранение. И вместо да запазим качествата им, ако ги държим там, може да ги повредим повече.

Експертите предупреждават, че яйцата, които се съхраняват на вратата на хладилника бързо се развалят. И практически стават по-бързо негодни за ползване.

Това предупреждение те обясняват с факта, че яйцата, които стоят на вратата на хладилника често са изложени на промени в температурата. А това се случва заради постоянното отваряне и затваряне на хладилника. При всяко отваряне на вратичката, според експертите, яйцата се оказват първи в обсега на температурната промяна. В резултат на това постоянно променят собствената си температура. А това означава, че по-лесно и по-бързо се развалят, казват експерти.

След като дадоха доста подробно обяснение защо не трябва да се поставят на вратичката на хладилника, експертите твърдят, че има съвсем друго място, където те трябва да се съхраняват. Най-добре е да се съхраняват при температура, която може да се поддържа постоянна или по-точно — в кутия, която да държите на средната етажерка на хладилника.

С оглед на това, че черупката на яйцето е доста крехка, се препоръчва те да бъдат далеч от сирене или месо, за да се избегне потенциална зараза.

Междувременно, на пазара се появиха и яйца, които се продават в опаковка за салам. Изобретението на китайците обаче се оказа произведено от найлон и няма нищо общо с реалните яйца. Клипове в мрежата разкриха скандални подробности около производството на въпросния продукт. Подобни неща се случиха и с производството на японски ориз, който също се оказа направен от преработена пластмаса, която само имитира истински ориз.

У нас все още не са регистрирани подобни практики, но асоциацията „Активни потребители“ редовно сигнализира за нарушения.