Борбата за оцеляване спаси Формула 1

Приключих със сезон 3 на документалната поредица Formula 1: Drive to Survive в Netflix. Поредният брутален сезон. Показа най-интензивните мигове от сезон 2020. Изглежда шоуто става все по-популярно, подновено е за четвърти сезон. 

Истината е, че Формула 1 от известно време е доста скучно. Много хора загубиха интерес, спомняйки си носталгично за времената на Михаел Шумахер, Деймън Хил и Еди Ървин. Тогава беше вълнуващо да гледаш. След оттеглянето на Шумахер, всичко тръгна надолу. Тръгни нагоре към Olimp kladionica.

Споменатото шоу ми помогна да опозная шофьорите. Когато добавиш човешкия елемент и историите, субстанцията в състезанията става много повече. Не гледаш просто бързи коли, които се въртят и имат случайни имена. 

Ще спомена някои от най-интересните моменти за мен през сезона. Избрахме ги с Kladionicaolimp. Ще има спойлери. 

Борбата с новата реалност

Рано през сезон 2020 започнаха да се случват неща по света, които не подминаха и нашия спорт. В началото имаше шеги, ситуацията не изглеждаше толкова страшна. Но много бързо се сблъскахме с новата реалност. Сезонът спря за няколко месеца. Сезонът тръгна през лятото и тръгна сравнително добре, но видяхме много неща в другата посока. 

Щурмът на Серхио Перез

Това е като холивудски филм. Наскоро той разбра, че ще отпадне от екипа си за сезон 2021, нямаше гаранция, че ще има за кой да кара. Можеше да е последният му сезон. Това, което ще запомня от него е как в едно от състезанията, на първата обиколка беше изблъскан от пистата. Изглеждаше, че състезанието приключи за него, но той се върна на последното място. Натисна много, надминаваше кола след кола. И стана водач! Беше като приказка. Велик подвиг, исторически. И от Ред Бул оцениха това и го взеха на борда за следващия сезон. Влез в играта с Winbet kladionica.

Как Хаас успя да оцелее?

Историята на Ромейн Гросхийн се развива през целия сезон. Състезател на Хаас, отбор, който имаше много проблеми. Беше шокиращо, че ще се откажат от двамата си състезатели, но парите са си пари. Потърсиха нова посока с двама младоци. Това беше най-доброто състезание. Ромейн беше много нахъсан, и искаше да завърши сезона както трябва. Секунди след старта, той се сблъска с друга кола. Излезе и удари бариера. Експлодира силно. Имаше огнена топка, беше драматично. Всички изтръпнаха. Появи се тълпа с пожарогасители, която се опитваше да потуши огъня. Не знам как, но след около минута той излезе от колата. Никой не можеше да повярва, че е жив. И в крайна сметка той оцеля и отборът оцеля.