Ако си нулева кръвна група, трябва да знаеш това

Уникалността си има своите предимства, но и недостатъци. Хората с нулева кръвна група са наистина специални.

Хората с нулева кръвна група са специални, защото могат да дават кръв на всички останали групи (в еритроцитите на нулевата кръвна група няма никакъв фактор, който би навредил на чуждата кръв), но могат да приемат кръв само от своята кръвна група.

Но това не е всичко, което ги прави различни от другите. Склонни са към някои заболявания, но имат и някои много силни качества, по които се отличават в популацията.

Възможност за лидерство, проактивност, голямо количество енергия и способността винаги да останат фокусирани – са някои от най-добрите качества на хората с нулева кръвна група. Също така могат да бъдат много силни и продуктивни.

От друга страна, склонни са към някои заболявания като язва, дисфункция на щитовидната жлеза, ниско ниво на хормоните от хипофизната жлеза и недостиг на йод.

Тези дисфункции могат да предизвикват нежелани последици като наднормено тегло и задържане на вода.

В Япония нулевата кръвна група отдавна се свързва с определен тип личности. В интервю за работа японците се интересуват от кръвната група на анкетираните. Хората с нулева кръвна група се описват като отговорни, предани, организирани, съсредоточени, съвестни и практични хора.

Хиперактивни и импулсивни

Когато са под стрес могат да се сърдят, да станат хиперактивни и импулсивни. Лошото хранене, липсата на упражнения и нездравословните навици ги прави податливи на вредни метаболитни процеси, като инсулин, забавена активност на щитовидната жлеза и затлъстяване.

Също така имат по-високо ниво на стомашна киселина от другите кръвни групи. Поради това често имат чувствителен стомах и са склонни към поява на язва на стомаха.

Хората с нулева кръвна група би трябвало да избягват кофеин и алкохол. Кофеинът може да бъде особено вреден, защото повишава нивото на адреналин, който и без това е висок при хората от тази кръвна група.

Препоръчва им се физическа активност 3 до 4 пъти седмично.

Източник: bukvar