Tрогателна история, която ще ви накара да осъзнаете, че най-важното решение в живота ви зависи само от вас и от собствената ви нагласа

Една трогателна история, която ще ви накара да осъзнаете, че най-важното решение в живота ви зависи само от вас и от собствената ви нагласа!

Тя е на 92 години, дребничка, перфектно облечена за възрастта си, с благ поглед, макар че очите й не виждат. Тя търпеливо чака във фоайето на старческия дом. От днес това ще бъде нейният дом.
Когато най-накрая пристъпва в новата си стая, тя възкликва:

– Прекрасна е тази стая, обожавам я. Щастлива съм, че ще живея тук.

Служителят, знаейки, че е сляпа, спонтанно, макар и нетактично, я пита:

– Но как я харесвате, като не можете да я видите?

Това, което му отговаря възрастната дама, го поразява.

– Щастието няма нищо общо с вида на стаята.

Щастието е въпрос на решение. И това е най-важното решение в живота ти! То определя всичко – как ще живееш, как ще се чувстваш, как ще се отнасяш към себе си и към света около себе си…

Дали ще ми харесва моята стая, или не, зависи не от подредбата на мебелите, а от мен. От подредбата, организирането на моите мисли в тази стая. Това е решение, което всяка сутрин аз взимам: Дали да прекарам деня в леглото, пъшкайки над болежките си и недоволствайки от живота, или да живея, да правя каквото мога, да съм благодарна, че съм жива.

Всеки ден е подарък и на всеки подарен ми ден аз ще му се радвам.

Моята старост е като добре направена инвестиция, като пълна банкова сметка, пълна с безброй, добре изживени щастливи дни.

Затова, аз харесвам новата си стая. В нея аз бъда щастлива.

Източник: gnezdoto.net