8 Лесни Трика, Които Ще Ви Спестят Пари За ГоривоРедовното използване на автомобилите води до значителни разходи за гориво. Освен това съществува пряка връзка между пробега и честотата на дейностите по поддръжката на автомобила.

В следващите редове събрахме 8 лесни трика, които ще ви помогнат да намалите не само разходите за гориво, но и разходите за поддръжка.

8. Не настъпвайте педала до ламарината.

Всички сме виждали много шофьори по пътищата, които просто обичат да натискат педалите до ламарината. Но в школата за шофьори ни учат, че ускоряването и спирането трябва да се извършват гладко, защото така се гарантира по-малък разход на гориво. Когато ускорявате рязко, карате вашата кола да консумира повече енергия, така и разходът на гориво също се увеличава.

7. Използвайте скоростомер и оборотомер.

Вашият автомобил ще консумира много по-малко гориво, ако спазвате ограниченията за скоростта и използвате контролни уреди като оборотомер и скоростомер, вместо да ускорявате всяка отсечка на пътя. Автомобилът увеличава скоростта на двигателя,  увеличавайки разхода на гориво.

6. Извършвайте обслужването навреме.

Масленият филтър и маслото трябва да се  сменят на всеки 4500 мили. Също така не забравяйте да замените свещите и въздушния филтър. За да избегнете допълнителни разходи, направете това навреме. В противен случай това може да доведе до отказ на двигателя и този ремонт ще ви излезе много скъп.

5. Изключете климатика.

В този случай всеки трябва сам да реши кое е по-важно: комфорт или икономия на гориво? При включен климатик разходът на гориво се увеличава средно с 15%.loading…