7 Обикновени Неща, Чиято Истинска Цел Ще Ви УдивиВ нашето ежедневие ние сме заобиколени от много обекти, които изглеждат толкова обикновено, че дори не спираме да мислим защо те наистина са необходими и как са се появили.

Решихме да ви просветим и да ви разкажем за извънредните цели на най-обикновените неща.

1.Дупката на донъта

Тази храна, която толкова често се консумира в съвременните градове, всъщност стотици години. Днес сладкарите могат да правят вкусни сладкиши с всякаква форма и размер. Но в миналото беше трудно да се изравнят ръбовете и средата на пай. Ето защо хлебарите излязоха с тази форма, която не създаваше проблеми.

2.Фрит-бандата и точките

Фритът е черна лента, движеща се по краищата на предното стъкло. Това по същество е обгорена керамична боя и има няколко функции. Първо, тя защитава уплътнителя, който държи стъклото на място от ултравиолетовите лъчи. На второ място, тя прикрива мръсотията, която се събира по краищата на стъклото. Що се отнася до точките, те осигуряват визуално приятен преход от лентата с черно фолио към прозрачното стъкло.

3.Слънчеви очила

Изглежда, че този предмет има само една цел, издаваща се от самото му име. Това обаче не е толкова просто.
Тъмните очила бяха изобретени от арктическите народи като средство за защита на очите им от ослепителен сняг. Те станаха особено разпространени сред съдиите в Китай от 12-ти век, които ги носеха, за да скрият истинските си емоции от свидетели.loading…